Takto vypadalo dětství v Československu během socialismu : Poslušnost, pionýři a igelitové pláštěnky

Dětství nám často navozuje vzpomínky na bezstarostné a veselé časy. Jak ale vypadalo dětství v Československu během socialismu, když odložíme růžové brýle nostalgie? Co tvořilo podstatu volného času a školní výuky během tohoto období?Doba socialismu se vyznačovala přísně nalinkovaným řádem, který měl za cíl vychovat občany poslušné a oddané režimu. To se odrazilo na mnoha aspektech života, včetně školní výuky. Normy na nástěnky, povinné účasti v průvodech a režimem schválené učebnice byly standardem.

Předseda slovenské vlády Robert Fico bude mít po květnovém atentátu trvalé následky

Slovenský premiér Robert Fico poté, co na něj byl v květnu spáchán atentát, bude zřejmě čelit trvalým zdravotním problémům spojeným s pohybovým ústrojím. Kromě toho má také neupřesněné problémy s břišní dutinou. Premiér by se však již brzy měl objevit na veřejnosti. Tyto informace poskytl v nedělním diskusním pořadu Rozhlasu a televize Slovenska vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák.

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Vědci dosáhli významného pokroku v boji proti rakovině, když vyvinuli nové krevní testy, které jsou schopny detekovat návrat rakoviny několik let předtím, než by bylo možné nádor zaznamenat na běžných zobrazovacích technologiích. Tento průlom může výrazně zvýšit šance pacientů na přežití.Tyto testy, vyvinuté britskými vědci, dokáží zachytit stopy DNA nádoru ještě před jeho úplným návratem do těla. Díky této technologii mohou lékaři s jistotou předpovědět, u kterých pacientek se rakovina prsu pravděpodobně vrátí. Výzkum je ovšem stále v rané fázi, jak uvedla BBC.

Režisér František Filip vzpomíná na Jiřího Sováka, jak nerad slyšel, že jeho hereckým kolegou bude Josef Kemr v seriálu Chalupáři

Sovák totiž původně doufal v jiného partnera. Přesto se však oba herci dokázali na place skvěle sladit a stali se ikonickým duem českých předrevolučních seriálů, konkrétně v roli Evžena Humla a Bohouše Císaře. Sovák, známý komik, a Kemr, vážnější dramatický herec, se navzájem doplňovali, což bylo důkazem režisérského čichu Filipa, který měl oba herce v hlavních rolích už od začátku v plánu.Navzdory tomu, že Sovák byl náhradníkem ostříleného herce, dokázal svoji roli pojmout s humorem, dokonce se zmínil, že to zahraje „po marvanovsku“.

Těchto 12 jmen přitahují dlouhověkost. Patříte mezi ně ?

Výběr jména může podle různých kultur a tradic významně ovlivnit osud a vlastnosti jednotlivce. Mnoho společností připisuje určitým jménům schopnost přitáhnout zdraví, dlouhověkost a celkovou vitalitu. Níže je uveden seznam jmen, která jsou v České republice tradičně spojována s těmito pozitivními vlastnostmi.Matěj-Jméno Matěj znamená „dar od Boha“. To může naznačovat, že nositel tohoto jména má božskou ochranu a požehnání, což může vést k dlouhému a zdravému životu. Nositelé jména Matěj bývají vnímáni jako ti, kdo mají speciální dary a sílu, která jim pomáhá čelit výzvám a udržovat si dobré zdraví.

Vyhazování cigaretových nedopalků z aut může vyjít hodně draho. Policie varuje před vysokými pokutami

Odhozené cigaretové nedopalky jsou zdrojem znečištění, způsobují poškození vozidel a mohou vyvolat požáry. Jsou mnohem nebezpečnější, než si kuřáci za volantem zpravidla uvědomují. Vedle špatného svědomí mohou být sankcionováni tvrdými pokutami.Jedním z nejhorších zlozvyků českých řidičů je bezpochyby vyhazování nedopalků z aut. Toto jednání je bezohledné a mnohdy i velice nebezpečné. Nejenže znečišťuje životní prostředí, ale žhavé zbytky cigaret mohou poškodit projíždějící vozidla nebo způsobit požár.

Sestra zesnulé Victorie (†40) zveřejnila dojemnou vzpomínku na sociálních sítích. Řekla, co bude s dětmi…

Tuto středu se rodina a přátelé naposledy rozloučili se zpěvačkou Victorií Velvet, která tra*icky zemřela ve věku 40 let. Podle zpráv tureckých médií byla zavražděna svým manželem během hádky. Tra*édie se odehrála v jejich domově v Ankaře, kde rodina žila poslední roky.Sestra zesnulé, Alexandra, zveřejnila dojemnou vzpomínku na sociálních sítích. Popsala, jak se budou starat o děti a jak moc jim bude Victoria chybět.

Názor pokladních na zákazníky: Jsou nepříjemní, arogantní, nevychovaní a myslí si, že jim patří svět

Práce pokladníka či pokladní není žádná legrace. Tento článek se zaměřuje na pohled obchodního personálu, jejich zkušenosti a výzvy, kterým čelí při každodenní práci s veřejností. Zjišťovali jsme, co jim na zákaznících vadí a co by chtěli změnit.Práce pokladních plná předsudků-Pokladní to nemají snadné. Jejich práce bývá často podceňována a spousta lidí si stále drží předsudky ohledně tohoto povolání. Pozice pokladníka byla dlouho špatně platově ohodnocena a mnohdy ji vykonávají mladí lidé, kteří si chtějí jen přivydělat. Jiní si zase myslí, že pokladní mají jednoduchou práci, což je daleko od pravdy.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.