Na Kladensku se v hasičské nádrži utopilo malé dítě

Na Kladensku došlo během víkendu k vážné tra*édii. V sobotu navečer v malé obci Třebusice, která se nachází jen pár kilometrů od Kladna, se v tamní hasičské nádrži utopil malý chlapec, přibližně tříletý.Policie byla okamžitě přivolána na místo události. Několik policejních hlídek z blízkého okolí dorazilo na místo, přičemž byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby, jak potvrdila Michaela Richterová, mluvčí policie.

Tahle jízda není vaše, pane! Jaromír Jágr byl s přítelkyní vyhozen z taxi a musel čekat na další vůz

Na letošním karlovarském festivalu se objevil i známý hokejista Jaromír Jágr (52) se svou přítelkyní Dominikou Branišovou (30). Dominika se již v sobotu objevila na jednom z významných večírků a oba pak společně večer zavítali na velkolepou party, jejíž vrcholem byl koncert rockového kytaristy Bryana Adamse.Dominika se na této akci skvěle bavila a tančila mezi ostatními hosty, zatímco Jaromír si užíval společnost svých fanoušků, kteří s ním chtěli fotit. Krátce před půlnocí se zamilovaný pár rozhodl opustit známou Big Board party, která každý rok přitahuje spoustu návštěvníků.

Branná výchova : Zažil ji každý, kdo v 70. a 80. letech chodil do školy. Masky na hlavě, igelitky na nohách a plno vtipů

Po listopadu 1989 zmizel z českých škol jeden z předmětů, který do té doby patřil ke stálým součástem výukového plánu – branná výchova. Vyvolává vzpomínky mnoha dnešních čtyřicátníků a padesátníků na školní léta strávená v 70. a 80. letech.Brannou výchovu absolvovaly všechny děti navštěvující školu v tomto období. Patřila k ní řada nácviků, jako byla práce s plynovými maskami, jejichž neodmyslitelnou součástí bylo vytírání gumy navlhčenou vatičkou v lihu. Dále se konaly branné soutěže jako Partyzánský samopal, kde se děti učily orientaci v přírodě, házely gumovými granáty a střílely ze vzduchovky.

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Po dlouholetém bádání mezinárodní tým vědců z Ohio University v USA identifikoval potenciální příčinu stoupajícího počtu případů rakoviny tlustého střeva u osob mladších 50 let. Výzkum, o němž referoval britský deník Metro, odhalil, že kombinace nevhodné stravy bohaté na cukry a nadměrného růstu specifické bakterie zvané Fusobacteria v lidských střevech může být klíčovým faktorem. Nebezpečné jsou zejména diety a hubnoucí programy, které mají nízký obsah vlákniny.

Zavzpomínejme, jak tehdy hodiny tělesné výchovy probíhaly a co všechno musely děti dodržovat. Povinné trenýrky a jarmilky, otravný šplh a potrhané žíněnky

Když se řekne „tělocvik za socialismu“, většině lidí nejspíše okamžitě naskočí vzpomínky na červené šortky, modré dívčí kraťasy a vrzající, koženým potahem potažené nářadí. Zavzpomínejme, jak tehdy hodiny tělesné výchovy probíhaly a co všechno musely děti dodržovat.Za socialismu byl tělocvik nejen o fyzické aktivitě, ale také o výchově k disciplíně a kolektivismu. Každý žák musel mít na hodiny tělesné výchovy předepsanou uniformu. Ta se pro chlapce skládala z bílého trika a červených trenýrek. Dívky oblékaly bílé tričko a modré šortky z teplákového materiálu.K povinnému úboru patřily také bílé cvičky. Dívčí verze, známá jako jarmilky, byly látkové boty s gumou přes nárt. Chlapci nosili tzv. toníky, které měly nárt s rozparkem a tkaničkami.

Známý lékař to řekl na rovinu: ,,Nejčastěji je člověk nemocný z lenosti a chamtivosti!“

Nikolaj Michajlovič Ámosov – velký vědec, slavný kardiochirurg, který zachránil tisíce životů. Operovat přestal v 79 letech. Zemřel ve věku 89 let.Studoval problematiku zdraví, metody dlouhověkosti, v posledních letech svého života aplikoval zdravý životní styl.Nikolaj Michajlovič o sobě:„Telocvik je pro mě jeden ze základů života. Musím vám vyprávět příběh. V raném dětství jsem vyrůstal sám a „programy“ tělesného vývoje jsem neprovozoval. Práce v hospodářství mi dodala sílu, ale ne obratnost: nenaučil jsem se plavat, tancovat a jezdit na kole. Od tělesné výchovy jsem utíkal jak ve škole, tak v ústavě.

Takto vypadalo dětství v Československu během socialismu : Poslušnost, pionýři a igelitové pláštěnky

Dětství nám často navozuje vzpomínky na bezstarostné a veselé časy. Jak ale vypadalo dětství v Československu během socialismu, když odložíme růžové brýle nostalgie? Co tvořilo podstatu volného času a školní výuky během tohoto období?Doba socialismu se vyznačovala přísně nalinkovaným řádem, který měl za cíl vychovat občany poslušné a oddané režimu. To se odrazilo na mnoha aspektech života, včetně školní výuky. Normy na nástěnky, povinné účasti v průvodech a režimem schválené učebnice byly standardem.

Předseda slovenské vlády Robert Fico bude mít po květnovém atentátu trvalé následky

Slovenský premiér Robert Fico poté, co na něj byl v květnu spáchán atentát, bude zřejmě čelit trvalým zdravotním problémům spojeným s pohybovým ústrojím. Kromě toho má také neupřesněné problémy s břišní dutinou. Premiér by se však již brzy měl objevit na veřejnosti. Tyto informace poskytl v nedělním diskusním pořadu Rozhlasu a televize Slovenska vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.