Plýtvání potravinami je v Česku závažným problémem. Milion tun potravin v koši. Nejvíce plýtvají mladí a chudší lidé

396
Sdílejte

Plýtvání potravinami je v Česku závažným problémem, kdy až třetina vyprodukovaného jídla končí v odpadcích. Výzkum vědců z Mendelovy univerzity v Brně ukazuje, že průměrný Čech vyhodí ročně až 36,4 kilogramu jídla. V sídlištní zástavbě je toto číslo ještě vyšší, dosahuje až 53 kilogramů na osobu za rok.Na této univerzitě nyní sídlí nově založený Food Waste Institut, jehož cílem je omezit plýtvání jídlem v Česku. Institut bude poskytovat rady školákům, obcím i hypermarketům a propagovat změnu myšlení a chování ohledně spotřeby potravin. „Potřebujeme v tomto ohledu změnit myšlení i chování lidí,“ říká Lea Kubíčková, spoluzakladatelka institutu a prorektorka Mendelovy univerzity.

Kam dál?

Osmnáctiletý student hrozil, že vystřílí v Praze 8 třídu

Děti tráví na mobilu a počítači stále více času, nejvyšší nárůst závislostí je u jedenáctiletých

Výměna manželek : Dvacet piv a až 15 panáků slivovice za den! Měsíční útrata rodiny vás šokuje. Tahal mě za vlasy, pak mi dal facku. Řešilo se i násilí

Modelka, která si vzala samu sebe, se rozvedla: Týdně dostává stovky žádostí o ruku

Láska zvířat nezná opravdu žádné hranice: Majitelka našla svou kočku, jak zahřívá slepičí vajíčka!

Další články