Plýtvání potravinami je v Česku závažným problémem. Milion tun potravin v koši. Nejvíce plýtvají mladí a chudší lidé

666
Sdílejte

Plýtvání potravinami je v Česku závažným problémem, kdy až třetina vyprodukovaného jídla končí v odpadcích. Výzkum vědců z Mendelovy univerzity v Brně ukazuje, že průměrný Čech vyhodí ročně až 36,4 kilogramu jídla. V sídlištní zástavbě je toto číslo ještě vyšší, dosahuje až 53 kilogramů na osobu za rok.Na této univerzitě nyní sídlí nově založený Food Waste Institut, jehož cílem je omezit plýtvání jídlem v Česku. Institut bude poskytovat rady školákům, obcím i hypermarketům a propagovat změnu myšlení a chování ohledně spotřeby potravin. „Potřebujeme v tomto ohledu změnit myšlení i chování lidí,“ říká Lea Kubíčková, spoluzakladatelka institutu a prorektorka Mendelovy univerzity.

Kam dál?

Meteorologové se děsí nového jevu nad oceánem: Zima bude tvrdší, než čekali

V posledních týdnech ochránci zvířat zaznamenali zvýšený úhyn kachen i labutí : Lidé krmí ptáky pečivem

Polsko vyhlásilo stav nejvyšší pohotovosti. Do vzduchu musely také stíhačky

Pět chovných fen uhynulo při požáru chovné stanice pro psy. Kotce měl někdo zapálit úmyslně, policie prosí o pomoc

V bratislavské čtvrti Ružinov matka měla utopit ve vaně své děti a poté podpálit byt. Policii se údajně přiznala

Další články