Marie Pilátová si za natáčení trilogie Slunce, seno vydělala tisíce. Helena Růžičková si jí a ostatních vesničanů nevšímala

Marie Pilátová, kterou nejvíce proslavila role Konopníkové v trilogii Slunce, seno režiséra Zdeňka Trošky, prožila celý svůj život v jihočeských Hošticích, kde se tyto kultovní komedie natáčely. Nebyla jen Troškovou sousedkou, ale i jeho vzdálenou příbuznou. Bratr paní Pilátové si totiž vzal sestřenici Troškovy maminky a dcera Marie Pilátové chodila s režisérem do školy i do pěveckého sboru. Další herecká představitelka Marie Švecová, která ztvárnila postavu Kelišové, byla zase sestřenicí Pilátové.

Rodina legendárního závodníka Michaela Schumachera se rozhodla vydražit jeho vzácnou sbírku luxusních hodinek. Zbavili se i nejcennějšího kousku!

Rodina legendárního závodníka Formule 1 Michaela Schumachera se rozhodla vydražit jeho vzácnou sbírku luxusních hodinek. Aukce se konala u příležitosti 30. výročí Schumacherova prvního vítězství ve Formuli 1 a proběhla v aukčním domě Christie’s v Ženevě.Celkem bylo vydraženo osm výjimečných kusů ze Schumacherovy osobní kolekce. Odhadované ceny jednotlivých hodinek se pohybovaly od 150 000 do 2 milionů švýcarských franků. Pokud by se všechny hodinky prodaly za horní hranici odhadované ceny, výtěžek aukce by přesáhl 4 miliony franků.

Vlastimil Harapes ještě stačil sepsat poslední vůli. Komu majetek odkázal?

Uznávaný baletní mistr Vlastimil Harapes, který zemřel 15. května ve věku 77 let po boji s rakovinou, zanechal podle informací své blízké přítelkyně, malířky Zdeňky Holejšovské, sepsanou poslední vůli. Holejšovská zdůraznila, že Harapes byl vždy velmi poctivý a pokud něco slíbil, tak to také splnil.Ve své poslední vůli Harapes rozdělil svůj majetek mezi rodinu svého dlouholetého přítele, básníka a dramatika Josefa Topola, a své dvě neteře. Dům na Malé Straně v Praze, který Harapes po více než 40 let sdílel s Topolem a jeho rodinou, odkázal Topolovu synovi Jáchymu.

Známá narkomanka Katka Bradáčová promluvila o své dceři: Šestnáctiletá Tereza chce být zdravotní sestřičkou

Katka Bradáčová, hrdinka časosběrného dokumentu režisérky Heleny Třeštíkové, který mapuje 14 let jejího života, bojuje s drogovou závislostí od svých 19 let. Přestože se několikrát pokoušela s drogami přestat, nikdy se jí to zcela nepodařilo, a to ani po narození dcery Terezy.Katka pochází z problematického prostředí, její otec byl násilník. V mládí propadla drogám, které ji dovedly až k prostituci. Během natáčení dokumentu měla dva partnery, Láďu a Romana, se kterým počala dceru Terezu.

Uznávaný český lékař promluvil o stavu Roberta Fica: Nekrózy jsou špatné znamení, není schopen hojení

Slovenská republika je v šoku po středečním atentátu na premiéra Roberta Fica, který otřásl nejen Slovenskem, ale celou Evropou. Pětapadesátiletý předseda vlády a lídr strany Smer-SD byl postřelen pětkrát, když odcházel ze schůze se svými podporovateli v městečku Handlová v centrální části země.Fico byl okamžitě převezen do nemocnice v Banské Bystrici, kde se podrobil dvěma náročným operacím. První, pětihodinový zákrok se zaměřil na odstranění kulek a zastavení vnitřního krvácení. Lékaři bojovali o premiérův život, neboť jedna ze střel těsně minula játra.

Skvělé zprávy pro české fanoušky! Česká hokejová reprezentace bude na mistrovství světa v Praze posílena o dva elitní útočníky z NHL – Davida Pastrňáka a Pavla Zachu

Poté, co Bruins vypadli z play-off NHL, oba hráči absolvovali v Bostonu lékařské prohlídky. Očekává se, že se k českému národnímu týmu připojí již v pondělí. Existuje tedy reálná šance, že by se mohli představit už v závěrečném utkání základní skupiny proti Kanadě, které se hraje v úterý ve 20:20.Jejich účast na domácím šampionátu potvrdil také generální manažer českého týmu Petr Nedvěd. Pro mužstvo trenéra Radima Rulíka to bude obrovská posila do ofenzívy.

Dne 23. května přichází OHNIVÝ ÚPLNĚK ve Střelci. Co jste zaseli, to sklidíte

Dne 23. května 2024 v 15:52 nás čeká úplněk ve znamení Střelce. Tento jev začne dopoledne v 10:24 a bude trvat až do 25. května 17:36. Během této doby bude Slunce ve znamení Blíženců, spolu s Venuší a Jupiterem v Býku, zatímco Měsíc bude ve Střelci. Tyto konstelace budou podpořeny mocnými vlivy Pluta ve Vodnáři a Neptuna v Rybách.Náhoda neexistuje; vše, co nám vstupuje do života, má hlubší smysl, který nedokážeme pochopit, pokud nejsme osvíceni. Přijímejme události a situace, které se nám přihodí, protože Vesmír má plán, a tento plán nás může transformovat a rozvíjet naše tvůrčí schopnosti.

Jana Postlerová promluvila jaké byly skutečné důvody její nepřítomnosti na pohřbu dcery Simony

Když se jazyková lektorka Jana Postlerová dozvěděla, že její dcera, herečka a dabérka Simona Postlerová, zemřela v neděli 5. května, měla veliké potíže smutnou skutečnost přijmout. Proto se nezúčastnila pohřbu, který se konal v úterý 14. května v Divadle na Vinohradech. Nedávno se bývalá jazyková lektorka Jana Postlerová rozhodla původní důvod své nepřítomnosti na pohřbu více osvětlit.“Stále je to pro mě děsivá noční můra. Tvrdá realita pro mě momentálně neexistuje. Zda ji někdy přijmu, to opravdu nevím,“ sdělila Jana Postlerová.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.