- 100 g čerstvého špenátu, nahrubo nasekaného
- 150 g uvařené cizrny (nebo z konzervy, dobře propláchnutého)
- 50 g čerstvých bylinek (máta, petržel, koriandr)
- 100 g feta sýra (volitelné, pro krémový nádech)
Na zálivku:
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky sladké papriky
- 1 lžička medu nebo javorového sirupu
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup přípravy:
1. Příprava kuskusu: Zeleninový vývar přiveďte k varu a zalijte jím kuskus v misce. Zakryjte a nechte 10 minut odstát. Potom kuskus načechrejte vidličkou, aby zůstal nadýchaný a neslepil se.
2. Příprava zeleniny: Nakrájejte papriku, okurku, rajčata, cibuli a špenát. Pokud je cibule příliš ostrá, krátce ji propláchněte studenou vodou. Nasekejte čerstvé bylinky a odložte stranou.
3. Spojení ingrediencí: Do vychladlého kuskusu přidejte nakrájenou zeleninu, cizrnu a bylinky. Jemně promíchejte, aby se chutě rovnoměrně rozložily.







