Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

422
Sdílejte

🌟Tipy a variace.

Můžete použít i lískové oříšky nebo mandle místo vlašských ořechů.
Chcete-li jemnější chuť, přidejte do těsta ½ ČL vanilkového extraktu.
Nádivku můžete obměnit: výborně chutná i višňová povidla nebo švestková s rumem.
Perníčky lze naplnit i po upečení – stačí spojit dva kousky marmeládou a nechat změknout v uzavřené nádobě.
🎁Proč je doporučuji.

Spojení ořechů, medu a marmelády vytváří bohatou, vánoční chuť.
Vypadají reprezentativně – hodí se také jako dárkové pečivo.
Po pár dnech jsou ještě chutnější, proto se skvěle hodí k pečení v předstihu.
Dobrou chuť!

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Nejlepší domácí chléb: 2 recepty, které si zamilujete!

Další články