Pacienti si v nemocnicích budou moct vybírat jídlo. Ministerstvo zdravotnictví představilo Doporučení pro bufetový výdej nemocniční stravy

182
Sdílejte

Cílem je, aby nemocniční strava byla kvalitní, chutná a bezpečná, a aby si ji pacienti mohli vybrat podle svých potřeb.

Je důležité poznamenat, že zavedení bufetového výdeje není pro nemocnice povinné. Na některých odděleních, zejména tam, kde jsou pacienti méně soběstační nebo mají infekční onemocnění, by tento systém nebyl vhodný. Nemocnice budou muset také řešit, jak zajistit vhodnou stravu pro pacienty s dietními omezeními. Výzkumy ukazují, že pouze polovina pacientů s nutričním rizikem si z bufetu vybere jídlo odpovídající jejich předepsané dietě. Proto je klíčové, aby se na provozu bufetu aktivně podílel nutriční terapeut, jak upozorňuje Zdravotnický deník.

Kam dál?

TRAGÉDIE NA TÁBORSKU: Babičce při hlídání vypadl vnuk z okna a zemřel. Příbuzní chtěli přísnější trest, u Ústavního soudu neuspěli

Mladý Čech padl ve válce na Ukrajině! Rodina se o jeho smrti dozvěděla až po třech měsících

Tragický požár v Kozárovcích: Maminka a tři děti zemřeli v troskách domu! Čtvrté dítě uteklo bosé do tmy

„ŠÍLENÝ ÚTĚK ZA LETEM! Německá dvojice vběhla až na runway – teď jim hrozí trestní řízení!“

Tragédie v pečovatelském domě: Muž týdny marně upozorňoval na potíže. Zemřel s téměř deseti kilogramy výkalů v těle

Další články