Pacienti si v nemocnicích budou moct vybírat jídlo. Ministerstvo zdravotnictví představilo Doporučení pro bufetový výdej nemocniční stravy

118
Sdílejte

Cílem je, aby nemocniční strava byla kvalitní, chutná a bezpečná, a aby si ji pacienti mohli vybrat podle svých potřeb.

Je důležité poznamenat, že zavedení bufetového výdeje není pro nemocnice povinné. Na některých odděleních, zejména tam, kde jsou pacienti méně soběstační nebo mají infekční onemocnění, by tento systém nebyl vhodný. Nemocnice budou muset také řešit, jak zajistit vhodnou stravu pro pacienty s dietními omezeními. Výzkumy ukazují, že pouze polovina pacientů s nutričním rizikem si z bufetu vybere jídlo odpovídající jejich předepsané dietě. Proto je klíčové, aby se na provozu bufetu aktivně podílel nutriční terapeut, jak upozorňuje Zdravotnický deník.

Kam dál?

Pokuta až 50 000 za pohřbení psa na vlastní zahradě, nahlašují všímaví sousedé

Česká republika se rozhodla zdvojnásobit svou expertní pomoc Ukrajině

Podvod za miliony v hradecké základce?! Podezřelé účetní pohyby odhalil audit. Škola nakupovala i alkohol

Průměrná mzda v Česku vzrostla na 49 402 korun

Televize Prima oznámila, že zastavuje natáčení seriálu ZOO Nové začátky

Další články