Kefírové langoše – nadýchané těsto, které vydrží v chladničce několik dní

786
Sdílejte

Postup

Mouku prosejeme do mísy a přidáme sůl.

Droždí aktivujeme ve vlažném mléce s cukrem. Do mouky přidáme kefír, připravené droždí a olej. Postupně přiléváme vlažnou vodu – jen tolik, kolik těsto potřebuje – a vypracujeme hladké těsto.

Těsto necháme na teplém místě vykynout.

Po vykynutí ho rozdělíme na menší bochánky, uložíme je na plech nebo do nádoby a vložíme do chladničky. Tam ještě dále kyne, proto je vhodné použít dostatečně velkou nádobu.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články