Kefírové langoše – nadýchané těsto, které vydrží v chladničce několik dní

123
Sdílejte

Postup

Mouku prosejeme do mísy a přidáme sůl.

Droždí aktivujeme ve vlažném mléce s cukrem. Do mouky přidáme kefír, připravené droždí a olej. Postupně přiléváme vlažnou vodu – jen tolik, kolik těsto potřebuje – a vypracujeme hladké těsto.

Těsto necháme na teplém místě vykynout.

Po vykynutí ho rozdělíme na menší bochánky, uložíme je na plech nebo do nádoby a vložíme do chladničky. Tam ještě dále kyne, proto je vhodné použít dostatečně velkou nádobu.

Kam dál?

Jablečný vichr: Koláč, který zmizí ze stolu rychleji, než stihne vychladnout!

FIT salát plný chuti: Bez majonézy, bez zbytečných kalorií – ideální při dietě!

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Další články