Co se stane s tělem, když si dáte lžičku medu každý den? Léčí kašel a nachlazení, posiluje imunitu, zlepšuje trávení a má také antibakteriální účinky

17
Sdílejte

Med je přírodní sladidlo, které nejenže dodává pokrmům sladkou chuť, ale také přináší řadu zdravotních výhod. Tato zlatavá tekutina, kterou včely vytvářejí z nektaru květin, je bohatá na živiny a antioxidanty. Existuje přibližně 320 druhů medu, které se liší barvou, vůní a chutí, a každý z nich může mít různé zdravotní přínosy. Jedním z hlavních důvodů, proč zařadit med do každodenní stravy, je jeho schopnost posilovat imunitní systém. Med obsahuje bioaktivní látky, jako jsou flavonoidy a fenolové kyseliny, které pomáhají neutralizovat volné radikály v těle. Tyto volné radikály mohou způsobovat poškození buněk, což vede k předčasnému stárnutí a vzniku různých onemocnění, včetně srdečních chorob a diabetu 2. typu.

Kam dál?

Lidé, kteří při sezení na toaletě dlouho koukají do mobilního telefonu, mohou mít větší riziko hemoroidů, ukázala studie

Je kohoutková voda koktejl plný léků a pesticidů? Jaké to má důsledky pro naše zdraví a jak se bránit?

Pozor na méně známé časné příznaky demence. Výzkumy naznačují, že se mohou objevit už během spánku

Chodíte více než osmkrát denně na WC? Může jít i o rakovinu!

 Česko je rekordmanem v koncentraci radonu v domech a bytech. Nejvyšší koncentrace mají Vysočina a Krušnohoří

Další články