Co se stane s tělem, když si dáte lžičku medu každý den? Léčí kašel a nachlazení, posiluje imunitu, zlepšuje trávení a má také antibakteriální účinky

204
Sdílejte

Med je přírodní sladidlo, které nejenže dodává pokrmům sladkou chuť, ale také přináší řadu zdravotních výhod. Tato zlatavá tekutina, kterou včely vytvářejí z nektaru květin, je bohatá na živiny a antioxidanty. Existuje přibližně 320 druhů medu, které se liší barvou, vůní a chutí, a každý z nich může mít různé zdravotní přínosy. Jedním z hlavních důvodů, proč zařadit med do každodenní stravy, je jeho schopnost posilovat imunitní systém. Med obsahuje bioaktivní látky, jako jsou flavonoidy a fenolové kyseliny, které pomáhají neutralizovat volné radikály v těle. Tyto volné radikály mohou způsobovat poškození buněk, což vede k předčasnému stárnutí a vzniku různých onemocnění, včetně srdečních chorob a diabetu 2. typu.

Kam dál?

Imunolog odhalil, který vitamín nás nejlépe chrání před viry: Většina ho přehlíží, ale právě on hlídá naše zdraví

Nespíte dost? Tělo rychleji stárne a hrozí nemoci. Dospávání o víkendu problém nevyřeší, varují odborníci

Co (ne)jíst po šedesátce? Potraviny, které nesvědčí vašemu mozku!

Nechápala jsem, proč nemůžu usnout, mám pořád špatnou náladu a bolí mě hlava. Když mi lékař doporučil TOTO, všechny příznaky zmizely

Vědci varují: Tento běžně používaný lék, může mírně zvyšovat riziko rakoviny!

Další články