Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

635
Sdílejte

Postup:

  1. Příprava papriček
    Papričky omyjte, odstraňte stopky a podle chuti i semínka (ty přidávají extra pálivost). Nasekejte je nadrobno nebo rozmixujte. Doporučujeme použít rukavice – kapsaicin umí potrápit i po umytí rukou.
  2. Krájení cibule
    Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, případně použijte kuchyňský robot. Smíchejte s nasekanými papričkami.
  3. Sladkokyselý nálev
    Do hrnce nalijte ocet, vodu, přidejte sůl, cukr a koření. Krátce povařte (1–2 minuty) a nechte chvíli odstát.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články