Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

634
Sdílejte

Milujete jídla, která zahřejí nejen žaludek, ale také duši? Tento domácí pikantní salát z chilli papriček a cibule ve sladkokyselém nálevu je bomba plná chuti a vůně. Perfektní k masu, na topinky, do burgerů nebo jen tak ke krajíci chleba. Bez konzervantů, jednoduchý na přípravu a vydrží celé měsíce – ale vsadíme se, že ho sníte mnohem dříve!

Ingredience (na cca 4–5 sklenic po 300–400 ml):

  • 1 kg pálivých chilli papriček (mohou být i extra štiplavé odrůdy)
  • 1 kg bílé cibule
  • 500 ml lihového octa (8 %)
  • 500 ml vody
  • 2 PL soli
  • 4 pl cukru
  • pár kuliček nového pepře
  • celý pepř
  • semínka koriandru

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články