Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

952
Sdílejte

Postup:

  1. Mouku a sůl prosejeme do velké mísy.
  2. V jiné misce vyšleháme žloutky s mlékem a postupně je zapracujeme do mouky. Vznikne řídké těsto.
  3. Starší rohlíky nakrájíme na malé kostičky a přimícháme do těsta.
  4. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a jemně jej zapracujeme do směsi.
  5. Připravíme si 3–4 větší hrníčky (300 ml a více), které vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  6. Hrníčky naplníme do 2/3 výšky těstem .
  7. Umístíme je do hlubokého hrnce s vodou – voda by měla sahat maximálně do poloviny hrnků .
  8. Vaříme přikryté na páře 25 až 40 minut (v závislosti na velikosti hrníčků).
  9. Po uvaření necháme trochu vychladnout a opatrně vyklopíme.

Kam dál?

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Další články