Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

1109
Sdílejte

Postup:

  1. Mouku a sůl prosejeme do velké mísy.
  2. V jiné misce vyšleháme žloutky s mlékem a postupně je zapracujeme do mouky. Vznikne řídké těsto.
  3. Starší rohlíky nakrájíme na malé kostičky a přimícháme do těsta.
  4. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a jemně jej zapracujeme do směsi.
  5. Připravíme si 3–4 větší hrníčky (300 ml a více), které vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  6. Hrníčky naplníme do 2/3 výšky těstem .
  7. Umístíme je do hlubokého hrnce s vodou – voda by měla sahat maximálně do poloviny hrnků .
  8. Vaříme přikryté na páře 25 až 40 minut (v závislosti na velikosti hrníčků).
  9. Po uvaření necháme trochu vychladnout a opatrně vyklopíme.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články