Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

85
Sdílejte

Postup:

  1. Mouku a sůl prosejeme do velké mísy.
  2. V jiné misce vyšleháme žloutky s mlékem a postupně je zapracujeme do mouky. Vznikne řídké těsto.
  3. Starší rohlíky nakrájíme na malé kostičky a přimícháme do těsta.
  4. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a jemně jej zapracujeme do směsi.
  5. Připravíme si 3–4 větší hrníčky (300 ml a více), které vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  6. Hrníčky naplníme do 2/3 výšky těstem .
  7. Umístíme je do hlubokého hrnce s vodou – voda by měla sahat maximálně do poloviny hrnků .
  8. Vaříme přikryté na páře 25 až 40 minut (v závislosti na velikosti hrníčků).
  9. Po uvaření necháme trochu vychladnout a opatrně vyklopíme.

Kam dál?

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Tortilla rolky: Rychlé a velmi chutné občerstvení, kterým ohromíte přátele i rodinu !

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Další články