Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

522
Sdílejte

Suroviny:
Červená řepa – 4 ks
Cibule – 3 ks
Rostlinný olej – 3–4 PL
Rajčatový protlak – 1 PL
Sůl – 0,5 ČL
Cukr – 1 ČL
Černý pepř podle chuti
Postup:
Řepu omyjte, zabalte do alobalu a pečte v troubě při 160 °C přibližně 30 – 35 minut. Po vychladnutí ji nastrouhejte nahrubo.

Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na rostlinném oleji dozlatova. Přidejte strouhanou řepu a spolu krátce poduste. Dochuťte solí, cukrem, pepřem a přidejte lžíci rajčatového protlaku (nebo kečupu).

Promíchejte a vařte ještě 10 minut na mírném ohni. Nechte vychladnout a podávejte.

Tento salát lze připravit předem – v chladničce vydrží několik dní.

Dobrou chuť!

Pokud se vám tyto recepty líbily, sdílejte je s přáteli!

Kam dál?

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Další články