Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

712
Sdílejte

Suroviny:
Červená řepa – 4 ks
Cibule – 3 ks
Rostlinný olej – 3–4 PL
Rajčatový protlak – 1 PL
Sůl – 0,5 ČL
Cukr – 1 ČL
Černý pepř podle chuti
Postup:
Řepu omyjte, zabalte do alobalu a pečte v troubě při 160 °C přibližně 30 – 35 minut. Po vychladnutí ji nastrouhejte nahrubo.

Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na rostlinném oleji dozlatova. Přidejte strouhanou řepu a spolu krátce poduste. Dochuťte solí, cukrem, pepřem a přidejte lžíci rajčatového protlaku (nebo kečupu).

Promíchejte a vařte ještě 10 minut na mírném ohni. Nechte vychladnout a podávejte.

Tento salát lze připravit předem – v chladničce vydrží několik dní.

Dobrou chuť!

Pokud se vám tyto recepty líbily, sdílejte je s přáteli!

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články