Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

179
Sdílejte

Suroviny:
Červená řepa – 4 ks
Cibule – 3 ks
Rostlinný olej – 3–4 PL
Rajčatový protlak – 1 PL
Sůl – 0,5 ČL
Cukr – 1 ČL
Černý pepř podle chuti
Postup:
Řepu omyjte, zabalte do alobalu a pečte v troubě při 160 °C přibližně 30 – 35 minut. Po vychladnutí ji nastrouhejte nahrubo.

Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na rostlinném oleji dozlatova. Přidejte strouhanou řepu a spolu krátce poduste. Dochuťte solí, cukrem, pepřem a přidejte lžíci rajčatového protlaku (nebo kečupu).

Promíchejte a vařte ještě 10 minut na mírném ohni. Nechte vychladnout a podávejte.

Tento salát lze připravit předem – v chladničce vydrží několik dní.

Dobrou chuť!

Pokud se vám tyto recepty líbily, sdílejte je s přáteli!

Kam dál?

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Oroszkrém (Ruský krém) je lahodná, vrstvená pochoutka s rumovými rozinkami, vanilkovým krémem a piškoty

Sladký dezert s Nutellou – hotový za chvíli!

Ledové kostky ze sušenek : Rychlé, jednoduché a osvěžující

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Další články