Suroviny:
Červená řepa
Čerstvá mrkev
Česnek
Sůl
Rostlinný olej
Čerstvé bylinky
Postup:
Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Čerstvou mrkev nakrájejte na tenké brčka. Přidejte nadrobno nasekaný česnek. Dochuťte solí a pokapejte rostlinným (olivovým nebo kukuřičným) olejem.
Vše důkladně promíchejte a podle chuti ozdobte čerstvými bylinkami.
Výhodou je, že salát chutná ještě lépe po odležení. Hodí se k bramborovým či masovým jídlům, rýži nebo rybím pokrmům.
foto :
- Salát z červené řepy s masem.
Tento vydatný salát je ideální jako hlavní jídlo. Kombinuje nasládlou chuť řepy s jemným kuřecím masem.
Suroviny:
Červená řepa
Čerstvá mrkev
Kuřecí prsa
Sůl, pepř
Majonéza
Čerstvé bylinky (kopr, petržel, jarní cibulka)
Postup:
Řepu uvařte nebo upečte a nastrouhejte nahrubo po vychladnutí. Mrkev nakrájejte na jemné proužky.
Kuřecí prsa omyjte, nakrájejte na malé kousky a opečte na pánvi s olejem do měkka. Osolte a opepřete podle chuti. Vychladlé maso nakrájejte na menší proužky.
Všechny suroviny vložte do mísy, přidejte nasekané bylinky a promíchejte s majonézou. Nechte alespoň 15 minut odležet, aby se chutě propojily.
Tento salát zasytí a dodá tělu potřebné bílkoviny, vlákninu a energii.
- Tepelně upravený salát z červené řepy s cibulí.
Tento teplý salát z řepy a cibule s rajčatovým protlakem je originální, aromatický a výborně se skladuje. Hodí se jako příloha nebo jako lehké jídlo s chlebem.