Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

522
Sdílejte

Suroviny:
Červená řepa
Čerstvá mrkev
Česnek
Sůl
Rostlinný olej
Čerstvé bylinky
Postup:
Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Čerstvou mrkev nakrájejte na tenké brčka. Přidejte nadrobno nasekaný česnek. Dochuťte solí a pokapejte rostlinným (olivovým nebo kukuřičným) olejem.

Vše důkladně promíchejte a podle chuti ozdobte čerstvými bylinkami.

Výhodou je, že salát chutná ještě lépe po odležení. Hodí se k bramborovým či masovým jídlům, rýži nebo rybím pokrmům.

foto :

  1. Salát z červené řepy s masem.
    Tento vydatný salát je ideální jako hlavní jídlo. Kombinuje nasládlou chuť řepy s jemným kuřecím masem.

Suroviny:

Červená řepa
Čerstvá mrkev
Kuřecí prsa
Sůl, pepř
Majonéza
Čerstvé bylinky (kopr, petržel, jarní cibulka)
Postup:
Řepu uvařte nebo upečte a nastrouhejte nahrubo po vychladnutí. Mrkev nakrájejte na jemné proužky.

Kuřecí prsa omyjte, nakrájejte na malé kousky a opečte na pánvi s olejem do měkka. Osolte a opepřete podle chuti. Vychladlé maso nakrájejte na menší proužky.

Všechny suroviny vložte do mísy, přidejte nasekané bylinky a promíchejte s majonézou. Nechte alespoň 15 minut odležet, aby se chutě propojily.

Tento salát zasytí a dodá tělu potřebné bílkoviny, vlákninu a energii.

  1. Tepelně upravený salát z červené řepy s cibulí.
    Tento teplý salát z řepy a cibule s rajčatovým protlakem je originální, aromatický a výborně se skladuje. Hodí se jako příloha nebo jako lehké jídlo s chlebem.

Kam dál?

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Další články