Čaj z kořene nebo listů, jarní pampeliškový salát s vajíčkem a citrónem či pár stonků denně – to vše jsou jednoduché způsoby, jak využít sílu této rostliny doma.
Ne pro každého.
Přestože je pampeliška bezpečná, lidé se žlučovými kameny, žaludečními vředy nebo alergií na mléčnou šťávu by její užívání měli konzultovat s lékařem. Rovněž platí, že pampelišku je třeba sbírat mimo prašné cesty a průmyslové oblasti.
Závěr.
Pampeliška není obyčejný plevel – je to žlutý zázrak jara, který nabízí zdraví, očistu i chuť. V době, kdy ji máme na dosah ruky, se vyplatí po ní sáhnout. Ať už si připravíte sirup, salát nebo si dáte pár stonků nalačno, tělo vám určitě poděkuje.
Byly tyto informace pro vás užitečné? Sdílejte tento příspěvek s přáteli!