Vybírám si, co jím – hlavně když jde o maso. Sušené nebo fermentované klobásky mám rád, beru si je na výlety, do auta, do práce nebo po tréninku. Vyzkoušel jsem jich už spoustu. Od známých značek ze supermarketu až po zahraniční „delikatesy“, které se ale často ukázaly být jen drahou verzí mdlé masové pasty. A pak jsem narazil na Škubni si 60g od české firmy Rs maso CZ, s.r.o. – a musím říct, že tohle je úplně jiná liga.
Hned po otevření sáčku mě překvapila vůně – ne chemická nebo umělá, ale opravdu poctivá, masitá a trochu kořeněná, přesně jak to má být. Na první kousnutí mi bylo jasné, že tady se nešetřilo. Klobásky jsou hrubě sekané, žádná jemná, nepřirozeně hladká hmota jako u většiny konkurentů. Cítíte strukturu masa, kousky tučnějšího i libového – přesně jako kdyby vám to někdo udělal doma poctivě ručně.