Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

595
Sdílejte

Nádivku nechte mírně vychladnout a postupně do ní zašlehejte na kostičky nakrájené máslo, dokud nevznikne hladký, nadýchaný krém.

Sestavení:

Piškot opatrně rozviňte a odstraňte pečící papír.

Rovnoměrně rozetřete nádivku (ne až úplně po okraje) a opět srolujte. Uložte do chladničky alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.

Ozdoba:

Vyšlehejte šlehačku podle návodu, přidejte kávu rozpuštěnou v horké vodě. Roládu dozdobte šlehačkou a případně kávovými zrny.

Tipy a poznámky.

Použijte kvalitní instantní kávu (např. typu NES nebo moka), ne „3 v 1“ směsi – ty nemají dostatečně silné aroma.

Máslo nenahrazujte margarínem – výsledná chuť by byla nevýrazná.

Roládu můžete polit čokoládovou polevou pro ještě výraznější chuť. Skvěle se hodí kombinace kávy a čokolády.

Dobrou chuť!

Kam dál?

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Další články