Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

695
Sdílejte

Nádivku nechte mírně vychladnout a postupně do ní zašlehejte na kostičky nakrájené máslo, dokud nevznikne hladký, nadýchaný krém.

Sestavení:

Piškot opatrně rozviňte a odstraňte pečící papír.

Rovnoměrně rozetřete nádivku (ne až úplně po okraje) a opět srolujte. Uložte do chladničky alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.

Ozdoba:

Vyšlehejte šlehačku podle návodu, přidejte kávu rozpuštěnou v horké vodě. Roládu dozdobte šlehačkou a případně kávovými zrny.

Tipy a poznámky.

Použijte kvalitní instantní kávu (např. typu NES nebo moka), ne „3 v 1“ směsi – ty nemají dostatečně silné aroma.

Máslo nenahrazujte margarínem – výsledná chuť by byla nevýrazná.

Roládu můžete polit čokoládovou polevou pro ještě výraznější chuť. Skvěle se hodí kombinace kávy a čokolády.

Dobrou chuť!

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články