Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

595
Sdílejte

Na nádivku:

125 g másla

3 vejce

125 g moučkového cukru

1 ČL vanilkového aroma

3 lžička instantní kávy + 2 lžička horké vody

Na ozdobu:

  • 1 balíček prášku na šlehačku + mléko dle návodu
  • 1 lžička instantní kávy + 1 lžička horké vody
  • Kávová zrna na ozdobu (nemusí být)

Postup:

Piškot:

Oddělte bílky od žloutků. V misce smíchejte a prosejte kakao, mouku a prášek do pečiva. Bílky začněte šlehat se špetkou soli. Postupně přisypávejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne pevný sníh.

Na nízké rychlosti postupně přimíchejte žloutky, vanilkové aroma a tenkým proudem olej. Nakonec krátce a jemně zapracujte moučnou směs – jen do spojení.

Těsto nalijte na plech (cca 38 × 24 cm) vystlaný pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.

Upečený korpus nechte 5 minut vychladnout, poté jej ještě teplý is papírem srolujte a nechte úplně vychladnout.

Náplň:

Vejce a moučkový cukr vyšlehejte metličkou v misce (ne mixérem). Misku položte na hrnec s vroucí vodou (vodní lázeň). Za stálého míchání vařte cca 10 minut, dokud směs nezhoustne – měla by zanechávat stopu na vařečce. Odstavte z ohně, přidejte vanilkové aroma a kávu rozpuštěnou ve vodě. Dobře promíchejte. V případě potřeby ještě krátce přehřejte.

Kam dál?

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Další články