Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

246
Sdílejte

Na ozdobu:

  • 50 g tmavé čokolády
  • 50 g mléčné čokolády
  • 50 g másla

Recept na lehký jaffa koláč:

  1. Na tento koláč si vezměte kousek pečicího papíru a pro přesnost na něj pomocí pravítka nakreslete čtverec o velikosti 20 cm. Otočte papír a položte na plech. Plech na pečení o průměru 18 cm vystelte dvojitou vrstvou potravinové fólie.
  2. Troubu předehřejeme na 200C. Vložte vejce a cukr do velké mísy. Šlehejte je mixérem, dokud nebudou husté, bledé a krémové, asi 5 minut.
  3. Přidejte vanilkový extrakt a poté na vrch prosejte mouku. Pomocí silikonové špachtle nebo velké kovové lžíce vmícháme mouku do vaječné směsi.
  4. Piškotovou směs ihned vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem, přičemž zakryjeme vámi nakreslený čtverec. Pečeme 8 minut, dokud nevykyne a nezezlatne.
  5. Papír položte na mřížku na 15 minut, aby zcela vychladl. Když piškot vychladne, nakrájejte ji na čtverec, který jste si nakreslili. Umístěte jej pevně na dno připraveného pečicího plechu a odložte.
  6. Vytvořte želé tak, že do velké žáruvzdorné nádoby změříte 150 ml horké vody a přidáte želatinu. Jemně míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Pokud je váš džbán dostatečně velký, přidejte pomerančový džus a cukr.

Kam dál?

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Oroszkrém (Ruský krém) je lahodná, vrstvená pochoutka s rumovými rozinkami, vanilkovým krémem a piškoty

Další články