Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

444
Sdílejte

Na ozdobu:

  • 50 g tmavé čokolády
  • 50 g mléčné čokolády
  • 50 g másla

Recept na lehký jaffa koláč:

  1. Na tento koláč si vezměte kousek pečicího papíru a pro přesnost na něj pomocí pravítka nakreslete čtverec o velikosti 20 cm. Otočte papír a položte na plech. Plech na pečení o průměru 18 cm vystelte dvojitou vrstvou potravinové fólie.
  2. Troubu předehřejeme na 200C. Vložte vejce a cukr do velké mísy. Šlehejte je mixérem, dokud nebudou husté, bledé a krémové, asi 5 minut.
  3. Přidejte vanilkový extrakt a poté na vrch prosejte mouku. Pomocí silikonové špachtle nebo velké kovové lžíce vmícháme mouku do vaječné směsi.
  4. Piškotovou směs ihned vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem, přičemž zakryjeme vámi nakreslený čtverec. Pečeme 8 minut, dokud nevykyne a nezezlatne.
  5. Papír položte na mřížku na 15 minut, aby zcela vychladl. Když piškot vychladne, nakrájejte ji na čtverec, který jste si nakreslili. Umístěte jej pevně na dno připraveného pečicího plechu a odložte.
  6. Vytvořte želé tak, že do velké žáruvzdorné nádoby změříte 150 ml horké vody a přidáte želatinu. Jemně míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Pokud je váš džbán dostatečně velký, přidejte pomerančový džus a cukr.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články