Na ozdobu:
- 50 g tmavé čokolády
- 50 g mléčné čokolády
- 50 g másla
Recept na lehký jaffa koláč:
- Na tento koláč si vezměte kousek pečicího papíru a pro přesnost na něj pomocí pravítka nakreslete čtverec o velikosti 20 cm. Otočte papír a položte na plech. Plech na pečení o průměru 18 cm vystelte dvojitou vrstvou potravinové fólie.
- Troubu předehřejeme na 200C. Vložte vejce a cukr do velké mísy. Šlehejte je mixérem, dokud nebudou husté, bledé a krémové, asi 5 minut.
- Přidejte vanilkový extrakt a poté na vrch prosejte mouku. Pomocí silikonové špachtle nebo velké kovové lžíce vmícháme mouku do vaječné směsi.
- Piškotovou směs ihned vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem, přičemž zakryjeme vámi nakreslený čtverec. Pečeme 8 minut, dokud nevykyne a nezezlatne.
- Papír položte na mřížku na 15 minut, aby zcela vychladl. Když piškot vychladne, nakrájejte ji na čtverec, který jste si nakreslili. Umístěte jej pevně na dno připraveného pečicího plechu a odložte.
- Vytvořte želé tak, že do velké žáruvzdorné nádoby změříte 150 ml horké vody a přidáte želatinu. Jemně míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Pokud je váš džbán dostatečně velký, přidejte pomerančový džus a cukr.
Další články