Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

1328
Sdílejte

Postup:

Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte mléko a dobře promíchejte.

Směs jemně zahřejte na sporáku, míchejte, dokud trochu nezhoustne – nesmí se vařit! Nechte směs úplně vychladnout.

V samostatné misce vyšlehejte smetanu do polotuha. Spojte obě směsi a dobře promíchejte.

Nalijte do nádoby a vložte do mrazničky. Během prvních 2–3 hodin každých 30–60 minut promíchejte, aby se nevytvořily krystalky. Po 5–6 hodinách mražení je zmrzlina připravena!

Tipy:

Můžete přidat nasekanou čokoládu, vanilku, ovoce nebo oříšky podle chuti.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články