Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

494
Sdílejte

Postup:

Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte mléko a dobře promíchejte.

Směs jemně zahřejte na sporáku, míchejte, dokud trochu nezhoustne – nesmí se vařit! Nechte směs úplně vychladnout.

V samostatné misce vyšlehejte smetanu do polotuha. Spojte obě směsi a dobře promíchejte.

Nalijte do nádoby a vložte do mrazničky. Během prvních 2–3 hodin každých 30–60 minut promíchejte, aby se nevytvořily krystalky. Po 5–6 hodinách mražení je zmrzlina připravena!

Tipy:

Můžete přidat nasekanou čokoládu, vanilku, ovoce nebo oříšky podle chuti.

Kam dál?

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Nic se nehodí lépe ke grilování : Šopský salát je hotov jedna-dvě!

Bramborové rolky s mletým masem a houbovou omáčkou

Další články