Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

406
Sdílejte

👩‍🍳 Postup:

  1. Ze surovin vypracujte hladké těsto, rozdělte na dvě části a jednu vyválejte na plech vystlaný pečícím papírem. Na těsto nasypte strouhanku, navrstvěte nastrouhaná a dochucená jablka.
  2. Přikryjte druhým plátem těsta. Posypte směsí z krupice, cukru a rozpuštěného másla.
  3. Pečte při 180 °C asi 35–40 minut dozlatova.

Uložte si recept a podělte se s kamarádkami – takové koláče spojují generace!

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články