Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

194
Sdílejte

👩‍🍳 Postup:

  1. Ze surovin vypracujte hladké těsto, rozdělte na dvě části a jednu vyválejte na plech vystlaný pečícím papírem. Na těsto nasypte strouhanku, navrstvěte nastrouhaná a dochucená jablka.
  2. Přikryjte druhým plátem těsta. Posypte směsí z krupice, cukru a rozpuštěného másla.
  3. Pečte při 180 °C asi 35–40 minut dozlatova.

Uložte si recept a podělte se s kamarádkami – takové koláče spojují generace!

Kam dál?

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Další články