Příčinu rakoviny objevili před 92 lety: laureát Nobelovy ceny podal vysvětlení a způsob ochrany!
Nádorové tkáně jsou kyselé, zatímco zdravé tkáně jsou zásadité
Dr. Warburg ve své práci „Tumor Metabolism“ ukázal, že všechny rakovinové formy splňují dvě základní podmínky: kyselost krve a hypoxii (méně kyslíku).
Zjistil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nedýchají kyslík) a nedokážou přežít v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku. Nádorové buňky dokáží přežít jen s pomocí glukózy a v prostředí bez kyslíku.
Rakovina proto není nic jiného než obranný mechanismus, který naše buňky využívají k přežití v kyselém prostředí bez přítomnosti kyslíku.
Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí plném kyslíku, což umožňuje jejich normální fungování. Nádorové buňky žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.
Kyselost a zásaditost organismu závisí na jídle
Po ukončení trávicího procesu potravina v závislosti na svém nutričním profilu vytváří v organismu podmínky kyselosti nebo zásaditosti. Zjednodušeně řečeno, zásaditost organismu závisí na tom, co jíme.
Kyselý nebo zásaditý stav se měří pomocí stupnice pH od 0 do 14, kde 7 je neutrální zóna. Od 0 do 7 je kyselá a od 7 do 14 je zásaditá.
Naše buňky, aby mohly úspěšně fungovat, by měly mít mírně zásadité pH, mírně nad 7. U zdravého jedince je pH krve mezi 7,40 a 7,45. Krev se neustále reguluje, aby neupadla do metabolické kyselosti. Některé potraviny však překyselují krev a znečišťují organismus.
Potraviny, které překyselují organismus:
Rafinovaný cukr a všechny jeho deriváty – ten je ze všeho nejhorší, neboť v něm nejsou žádné bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, pouze rafinované sacharidy, které škodí trávicímu systému. Jeho pH je 2,1 (velmi kyselé)
- Maso (všechny druhy)
- Produkty živočišného původu – mléko a sýry, smetana, jogurty atp.
- Rafinovaná sůl
- Rafinovaná mouka a všechny její deriváty jako těstoviny, koláče, sušenky atp.
- Chléb
- Margarín Všechny průmyslově zpracované a konzervované potraviny, které obsahují konzervační látky, umělá barviva, aroma, stabilizátory
- Antibiotika a všechny léky obecně
- kofein
- Alkohol
- Tabák
Potraviny, které zvyšují zásaditost těla:
- Ovoce-Například citron má uvnitř těla velmi vysoký stupeň zásaditosti. (Nenechte se oklamat jeho velmi kyselou chutí).
- Mandle-Extrémně zásadité jídlo!
- Celé zrníčka-Jedinou alkalizující obilninou je proso. Všechny ostatní obiloviny jsou mírně kyselé, ale ideální strava vyžaduje i určité procento kyselosti, proto byste měli nějaké obiloviny sníst. Všechny obiloviny se musí konzumovat vařené.
- Med-Má velmi vysokou zásaditost.
- Chlorofyl-Zelené rostliny obsahují chlorofyl, který je velmi zásaditý.
- Voda-Je důležitá pro tvorbu kyslíku. Vždy zůstaňte dobře hydratovaní, pijte vodu po malých doušcích během dne.
- Cvičení-Cvičení pomáhá udržovat zásaditost organismu, neboť dodává kyslík do celého těla. Sedavý způsob života ničí život.