Takto vzniká RAKOVINA v našem těle a německý vědec Otto Heinrich Warburga věří, že se jí dá předejít jen 1 ZPŮSOBEM!

551
Sdílejte

Příčinu rakoviny objevili před 92 lety: laureát Nobelovy ceny podal vysvětlení a způsob ochrany!

Nádorové tkáně jsou kyselé, zatímco zdravé tkáně jsou zásadité

Dr. Warburg ve své práci „Tumor Metabolism“ ukázal, že všechny rakovinové formy splňují dvě základní podmínky: kyselost krve a hypoxii (méně kyslíku).

Zjistil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nedýchají kyslík) a nedokážou přežít v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku. Nádorové buňky dokáží přežít jen s pomocí glukózy a v prostředí bez kyslíku.

Rakovina proto není nic jiného než obranný mechanismus, který naše buňky využívají k přežití v kyselém prostředí bez přítomnosti kyslíku.

Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí plném kyslíku, což umožňuje jejich normální fungování. Nádorové buňky žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.

Kyselost a zásaditost organismu závisí na jídle

Po ukončení trávicího procesu potravina v závislosti na svém nutričním profilu vytváří v organismu podmínky kyselosti nebo zásaditosti. Zjednodušeně řečeno, zásaditost organismu závisí na tom, co jíme.

Kyselý nebo zásaditý stav se měří pomocí stupnice pH od 0 do 14, kde 7 je neutrální zóna. Od 0 do 7 je kyselá a od 7 do 14 je zásaditá.

Naše buňky, aby mohly úspěšně fungovat, by měly mít mírně zásadité pH, mírně nad 7. U zdravého jedince je pH krve mezi 7,40 a 7,45. Krev se neustále reguluje, aby neupadla do metabolické kyselosti. Některé potraviny však překyselují krev a znečišťují organismus.

Potraviny, které překyselují organismus:

Rafinovaný cukr a všechny jeho deriváty – ten je ze všeho nejhorší, neboť v něm nejsou žádné bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, pouze rafinované sacharidy, které škodí trávicímu systému. Jeho pH je 2,1 (velmi kyselé)

  • Maso (všechny druhy)
  • Produkty živočišného původu – mléko a sýry, smetana, jogurty atp.
  • Rafinovaná sůl
  • Rafinovaná mouka a všechny její deriváty jako těstoviny, koláče, sušenky atp.
  • Chléb
  • Margarín Všechny průmyslově zpracované a konzervované potraviny, které obsahují konzervační látky, umělá barviva, aroma, stabilizátory
  • Antibiotika a všechny léky obecně
  • kofein
  • Alkohol
  • Tabák

Potraviny, které zvyšují zásaditost těla:

  • Ovoce-Například citron má uvnitř těla velmi vysoký stupeň zásaditosti. (Nenechte se oklamat jeho velmi kyselou chutí).
  • Mandle-Extrémně zásadité jídlo!
  • Celé zrníčka-Jedinou alkalizující obilninou je proso. Všechny ostatní obiloviny jsou mírně kyselé, ale ideální strava vyžaduje i určité procento kyselosti, proto byste měli nějaké obiloviny sníst. Všechny obiloviny se musí konzumovat vařené.
  • Med-Má velmi vysokou zásaditost.
  • Chlorofyl-Zelené rostliny obsahují chlorofyl, který je velmi zásaditý.
  • Voda-Je důležitá pro tvorbu kyslíku. Vždy zůstaňte dobře hydratovaní, pijte vodu po malých doušcích během dne.
  • Cvičení-Cvičení pomáhá udržovat zásaditost organismu, neboť dodává kyslík do celého těla. Sedavý způsob života ničí život.

Kam dál?

Karel Vejmelka rozpoutal na mistrovství světa doslova šílenství. Český brankář si totiž vyzdobil helmu portrétem prezidenta Petra Pavla : Vlastizrádce, kritizují ho fanoušci

Drsný rozchod po deseti letech. Manželé Iva a Marian, kteří se proslavili v reality show Výměna manželek už nejsou spolu

Zapnuli přehrávání filmu a věnovali se jiným činnostem nebo třeba odešli do práce : Jak se podvádělo při Oscarech

Více než 82 tisíc uprchlíků z Ukrajiny žijících v Česku chtějí získat dlouhodobý pobyt

Zlínská ZOO hledá viníky : Návštěvníci krmili opice a tahali je za ocas

Další články