Pěna:
- 6 ks vaječných bílků
- 180 g moučkového cukru
- 100 g kokosu
- špetka soli
Postup přípravy :
- 1. Nejprve si připravte pečící formu o rozměrech 30 x 40 cm. Dno vyložte papírem a troubu předehřejte na 180 stupňů.
- 2. Vyšlehejte cukr se změklým máslem, přidejte žloutky a vanilku a šlehejte mixérem do pěny. Pokud nemáte vanilkový cukr, můžete přidat vanilkový cukr. Postupně přilévejte mléko a přidávejte prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovou kůrou.
- 3. Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech, pokladte ovoce (meruňky nechte okapat, aby se těsto během pečení nezvětšilo a nerozmočilo).
Další články