Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

864
Sdílejte

Plnění:

Upečené lístkové koláčky dvakrát vodorovně překrojte, aby vznikly tři vrstvy.

Na spodní část naneste přibližně 1 polévkovou lžíci pudinku. Přikryjte druhou vrstvou těsta a na ni rozetřete šlehačku. Nakonec zakryjte vrchní částí koláčku.

Dokončení:

Koláčky nechte odležet v chladničce alespoň 5 hodin, aby dobře ztuhly. Před podáváním je posypte moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Pokud se vám tento recept líbil, sdílejte jej s přáteli!

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články