Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

864
Sdílejte

Vyjměte listové těsto z obalu a nechte ho volně rozmrazit. Mandlové lupínky nasucho osmahněte na pánvi dozlatova.

Tvarování a pečení:

Rozmražené pláty těsta opatrně překrojte na polovinu, aby vznikly přibližně stejné čtvercové kusy. Vajíčka rozšlehejte. Plech vyložte pečícím papírem. Na něj pokladte kousky těsta, potřete je rozšlehaným vajíčkem a posypte mandlovými lupínky.

Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 15 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.

Příprava náplně:

Mezitím uvařte vanilkový pudink z mléka, cukru a pudinkového prášku podle návodu. Nechte jej úplně vychladnout.

Smetanu ke šlehání vyšlehejte spolu se ztužovačem šlehačky a vanilkovým cukrem do tuha.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články