Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

734
Sdílejte

Vyjměte listové těsto z obalu a nechte ho volně rozmrazit. Mandlové lupínky nasucho osmahněte na pánvi dozlatova.

Tvarování a pečení:

Rozmražené pláty těsta opatrně překrojte na polovinu, aby vznikly přibližně stejné čtvercové kusy. Vajíčka rozšlehejte. Plech vyložte pečícím papírem. Na něj pokladte kousky těsta, potřete je rozšlehaným vajíčkem a posypte mandlovými lupínky.

Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 15 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.

Příprava náplně:

Mezitím uvařte vanilkový pudink z mléka, cukru a pudinkového prášku podle návodu. Nechte jej úplně vychladnout.

Smetanu ke šlehání vyšlehejte spolu se ztužovačem šlehačky a vanilkovým cukrem do tuha.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články