Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

222
Sdílejte

Vyjměte listové těsto z obalu a nechte ho volně rozmrazit. Mandlové lupínky nasucho osmahněte na pánvi dozlatova.

Tvarování a pečení:

Rozmražené pláty těsta opatrně překrojte na polovinu, aby vznikly přibližně stejné čtvercové kusy. Vajíčka rozšlehejte. Plech vyložte pečícím papírem. Na něj pokladte kousky těsta, potřete je rozšlehaným vajíčkem a posypte mandlovými lupínky.

Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 15 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.

Příprava náplně:

Mezitím uvařte vanilkový pudink z mléka, cukru a pudinkového prášku podle návodu. Nechte jej úplně vychladnout.

Smetanu ke šlehání vyšlehejte spolu se ztužovačem šlehačky a vanilkovým cukrem do tuha.

Kam dál?

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Nic se nehodí lépe ke grilování : Šopský salát je hotov jedna-dvě!

Bramborové rolky s mletým masem a houbovou omáčkou

Další články