Jahodový Stracciatella dezert

631
Sdílejte

Krém:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 400 g mascarpone
  • 2 balíčky ztužovač šlehačky
  • 150 g moučkového cukru
  • 80 g strouhané čokolády

Na ozdobení:

  • Čerstvé jahody
  • 2 balíčky červené dortového želé

Postup:

Příprava těsta:

Předehřejte troubu na 180 °C (horní/dolní ohřev).

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte olej a mléko, promíchejte. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao, a po částech přidávejte do tekuté směsi.

Vylijte těsto na plech vystlaný pečícím papírem (přibližně 30×40 cm).

Pečte 20–25 minut. Nechte vychladnout.

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články