Jahodový Stracciatella dezert

717
Sdílejte

Krém:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 400 g mascarpone
  • 2 balíčky ztužovač šlehačky
  • 150 g moučkového cukru
  • 80 g strouhané čokolády

Na ozdobení:

  • Čerstvé jahody
  • 2 balíčky červené dortového želé

Postup:

Příprava těsta:

Předehřejte troubu na 180 °C (horní/dolní ohřev).

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte olej a mléko, promíchejte. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao, a po částech přidávejte do tekuté směsi.

Vylijte těsto na plech vystlaný pečícím papírem (přibližně 30×40 cm).

Pečte 20–25 minut. Nechte vychladnout.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články