Bramborové rolky s mletým masem a houbovou omáčkou

375
Sdílejte

Uložte je do pečící formy a pečte ve vyhřáté troubě 200 °C asi 25-30 minut.

Houbová omáčka:

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a česnek, krátce opečte. Přidejte žampiony a smažte do změknutí. Zalijte smetanou, ochuťte solí a muškátovým oříškem, krátce povařte. Nakonec přidejte 150 g nastrouhané mozzarelly. Míchejte, až se sýr rozpustí a omáčka zhoustne.

Servírování:

Zapečené role přelijte hustou omáčkou, posypte na jemno nasekaným koprem. Podávejte horké.

Tip:
Tento recept je jednoduchý, ale působí slavnostně – ideální i pro návštěvy. Můžete ho obměňovat s hovězím masem nebo jinou zeleninovou nádivkou.

Pokud se vám tento recept líbil, sdílejte ho s přáteli!

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články