Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

336
Sdílejte


➰Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na tloušťku asi 5 mm. Natřeme švestkovou marmeládou (nebo čokoládou, podle chuti).
➰Těsto svineme na závin a nakrájíme na asi 4 cm kousky. Nakrájené kousky rovnoměrně uložíme do připravené formy ba bábovku. Přikryjeme a necháme ještě asi 15 minut vykynout.
➰Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 45 minut. Uděláme si test jehlou. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
➰Nakonec bábovku podle chuti polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme nasekanými ořechy. Necháme ztuhnout! Dobrou chuť!

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články