Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

159
Sdílejte


➰Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na tloušťku asi 5 mm. Natřeme švestkovou marmeládou (nebo čokoládou, podle chuti).
➰Těsto svineme na závin a nakrájíme na asi 4 cm kousky. Nakrájené kousky rovnoměrně uložíme do připravené formy ba bábovku. Přikryjeme a necháme ještě asi 15 minut vykynout.
➰Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 45 minut. Uděláme si test jehlou. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
➰Nakonec bábovku podle chuti polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme nasekanými ořechy. Necháme ztuhnout! Dobrou chuť!

Kam dál?

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Další články