Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

377
Sdílejte


➰Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na tloušťku asi 5 mm. Natřeme švestkovou marmeládou (nebo čokoládou, podle chuti).
➰Těsto svineme na závin a nakrájíme na asi 4 cm kousky. Nakrájené kousky rovnoměrně uložíme do připravené formy ba bábovku. Přikryjeme a necháme ještě asi 15 minut vykynout.
➰Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 45 minut. Uděláme si test jehlou. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
➰Nakonec bábovku podle chuti polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme nasekanými ořechy. Necháme ztuhnout! Dobrou chuť!

Kam dál?

FIT salát plný chuti: Bez majonézy, bez zbytečných kalorií – ideální při dietě!

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Další články