➰Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na tloušťku asi 5 mm. Natřeme švestkovou marmeládou (nebo čokoládou, podle chuti).
➰Těsto svineme na závin a nakrájíme na asi 4 cm kousky. Nakrájené kousky rovnoměrně uložíme do připravené formy ba bábovku. Přikryjeme a necháme ještě asi 15 minut vykynout.
➰Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 45 minut. Uděláme si test jehlou. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
➰Nakonec bábovku podle chuti polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme nasekanými ořechy. Necháme ztuhnout! Dobrou chuť!
Kam dál?
- Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!
- Oroszkrém (Ruský krém) je lahodná, vrstvená pochoutka s rumovými rozinkami, vanilkovým krémem a piškoty
- Bezvadný TVAROHOVÝ KOLÁČ, který nikdy nespadne! Jednoduchý recept, který zvládne každý
- Recept na šampaňský dezert: Dokonalé spojení nadýchané piškoty, ovoce a želé!