Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

358
Sdílejte


➰Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na tloušťku asi 5 mm. Natřeme švestkovou marmeládou (nebo čokoládou, podle chuti).
➰Těsto svineme na závin a nakrájíme na asi 4 cm kousky. Nakrájené kousky rovnoměrně uložíme do připravené formy ba bábovku. Přikryjeme a necháme ještě asi 15 minut vykynout.
➰Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 45 minut. Uděláme si test jehlou. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
➰Nakonec bábovku podle chuti polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme nasekanými ořechy. Necháme ztuhnout! Dobrou chuť!

Kam dál?

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Tortilla rolky: Rychlé a velmi chutné občerstvení, kterým ohromíte přátele i rodinu !

Další články