Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

17
Sdílejte

Náplň

  • Banán – čokoláda nebo cokoliv máte rádi

Příprava

1. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl, přidáme studené máslo nakrájené na kousky a mícháme nebo mícháme rukama, dokud nám nevznikne drolivá směs. Přidáme žloutek a mícháme, dokud se nespojí, poté přidáme studenou vodu a vymícháme hladké těsto.

2. Z těsta vytvarujeme kouli, trochu ji rukama zploštíme, zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na půl hodiny do chladničky. Můžete to udělat večer a ráno empanády.

3. Troubu vyhřejeme na 200C. Těsto vyjmeme z chladničky a rozválíme na pomoučeném vále. Kulatým vykrajovátkem vykrajujte kruhy, já jsem použila vykrajovátku na donuty o průměru 8,5 cm.

Kam dál?

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Chutný a jednoduchý recept, který oživí váš jídelníček. Tato kuřecí prsa v jogurtové omáčce bude milovat celá rodina!

Další články