Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

346
Sdílejte

Náplň

  • Banán – čokoláda nebo cokoliv máte rádi

Příprava

1. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl, přidáme studené máslo nakrájené na kousky a mícháme nebo mícháme rukama, dokud nám nevznikne drolivá směs. Přidáme žloutek a mícháme, dokud se nespojí, poté přidáme studenou vodu a vymícháme hladké těsto.

2. Z těsta vytvarujeme kouli, trochu ji rukama zploštíme, zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na půl hodiny do chladničky. Můžete to udělat večer a ráno empanády.

3. Troubu vyhřejeme na 200C. Těsto vyjmeme z chladničky a rozválíme na pomoučeném vále. Kulatým vykrajovátkem vykrajujte kruhy, já jsem použila vykrajovátku na donuty o průměru 8,5 cm.

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články