Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

321
Sdílejte

Náplň

  • Banán – čokoláda nebo cokoliv máte rádi

Příprava

1. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl, přidáme studené máslo nakrájené na kousky a mícháme nebo mícháme rukama, dokud nám nevznikne drolivá směs. Přidáme žloutek a mícháme, dokud se nespojí, poté přidáme studenou vodu a vymícháme hladké těsto.

2. Z těsta vytvarujeme kouli, trochu ji rukama zploštíme, zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na půl hodiny do chladničky. Můžete to udělat večer a ráno empanády.

3. Troubu vyhřejeme na 200C. Těsto vyjmeme z chladničky a rozválíme na pomoučeném vále. Kulatým vykrajovátkem vykrajujte kruhy, já jsem použila vykrajovátku na donuty o průměru 8,5 cm.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články