Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

396
Sdílejte

Náplň

  • Banán – čokoláda nebo cokoliv máte rádi

Příprava

1. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl, přidáme studené máslo nakrájené na kousky a mícháme nebo mícháme rukama, dokud nám nevznikne drolivá směs. Přidáme žloutek a mícháme, dokud se nespojí, poté přidáme studenou vodu a vymícháme hladké těsto.

2. Z těsta vytvarujeme kouli, trochu ji rukama zploštíme, zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na půl hodiny do chladničky. Můžete to udělat večer a ráno empanády.

3. Troubu vyhřejeme na 200C. Těsto vyjmeme z chladničky a rozválíme na pomoučeném vále. Kulatým vykrajovátkem vykrajujte kruhy, já jsem použila vykrajovátku na donuty o průměru 8,5 cm.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články