Mrkvový koláč bez cukru. Ten musíte vyzkoušet

370
Sdílejte

Postup:

Troubu předehřejte na 175 °C. Kulatou dortovou formu (20 cm) vymažte a dno vystelte pečícím papírem. Okraje jemně pomučte.

Mrkev omyjte, oloupejte a nastrouhejte najemno. Pokud je velmi šťavnatá, jemně ji osušte papírovou utěrkou.

V samostatné míse smíchejte mouku, skořici, muškátový oříšek, prášek do pečiva a sodu bikarbonu. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložily

Ve velké míse vyšlehejte vejce do světlé pěny. Přidejte jablečný přetlak, kokosový olej, sladidlo a vanilkový extrakt.

Těsto nalijte do připravené formy a zarovnejte povrch. Pečte 30–35 minut. Otestujte párátkem.

Řecký jogurt přeceďte přes gázu. Smíchejte jej s medem (nebo sirupem) a vanilkovým extraktem. Uchovávejte v chladničce do použití.

Koláč nechte úplně vychladnout. Potřete ho připravenou jogurtovou polevou a ozdobte podle chuti (např. ořechy, strouhanou mrkví…). Dobrou chuť!

Pokud se vám tento recept líbil, sdílejte jej s přáteli!

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články