Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

341
Sdílejte

Jahodový koláč je oblíbený dezert, který se skládá z křehkého těsta a náplně z čerstvých jahod. Tento koláč je oblíbený zejména v letních měsících, kdy jsou jahody v sezóně a mají nejlepší chuť. Existuje mnoho variant jahodového koláče, které se liší typem těsta, způsobem přípravy a přidanými ingrediencemi.

Ingredience:
Na kůru (18 x 28 cm plech):

  • 5 bílků
  • špetka soli
  • 150 g cukru
  • 5 žloutků
  • 120 g polohr.mouky
  • 30 g kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 ml vroucí vody

Kam dál?

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Tortilla rolky: Rychlé a velmi chutné občerstvení, kterým ohromíte přátele i rodinu !

Další články