Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

361
Sdílejte

Jahodový koláč je oblíbený dezert, který se skládá z křehkého těsta a náplně z čerstvých jahod. Tento koláč je oblíbený zejména v letních měsících, kdy jsou jahody v sezóně a mají nejlepší chuť. Existuje mnoho variant jahodového koláče, které se liší typem těsta, způsobem přípravy a přidanými ingrediencemi.

Ingredience:
Na kůru (18 x 28 cm plech):

  • 5 bílků
  • špetka soli
  • 150 g cukru
  • 5 žloutků
  • 120 g polohr.mouky
  • 30 g kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 ml vroucí vody

Kam dál?

FIT salát plný chuti: Bez majonézy, bez zbytečných kalorií – ideální při dietě!

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Další články