Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

398
Sdílejte

Jahodový koláč je oblíbený dezert, který se skládá z křehkého těsta a náplně z čerstvých jahod. Tento koláč je oblíbený zejména v letních měsících, kdy jsou jahody v sezóně a mají nejlepší chuť. Existuje mnoho variant jahodového koláče, které se liší typem těsta, způsobem přípravy a přidanými ingrediencemi.

Ingredience:
Na kůru (18 x 28 cm plech):

  • 5 bílků
  • špetka soli
  • 150 g cukru
  • 5 žloutků
  • 120 g polohr.mouky
  • 30 g kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 ml vroucí vody

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články