Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

523
Sdílejte

Když těsto vykyne, položíme ho na pomoučenou pracovní desku, zformujeme do válečku, rozdělíme a nakrájíme na tucet stejných částí.

Každý kousek vytvarujte do koule a rozválejte. Do středu dáme lžíci švestkového povidla a podle chuti posypeme skořicí. Okraje těsta pevně spojte, aby se lepilo a mezi dlaněmi lehce formujte kuličky.

Buchty poklademe na pomoučněný vál, přikryjeme a necháme kynout minimálně 20 minut.

Buchty děláme na páře 20 minut (můžeme v napařovací misce nebo v sítku přikrytém gázou). Nebo je vařte v hrnci s vroucí osolenou vodou asi 7-10 minut.

Horké buchty pokapeme vanilkovou omáčkou a posypeme mákem, předem smíchaným s moučkovým cukrem.

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články