Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

465
Sdílejte

Když těsto vykyne, položíme ho na pomoučenou pracovní desku, zformujeme do válečku, rozdělíme a nakrájíme na tucet stejných částí.

Každý kousek vytvarujte do koule a rozválejte. Do středu dáme lžíci švestkového povidla a podle chuti posypeme skořicí. Okraje těsta pevně spojte, aby se lepilo a mezi dlaněmi lehce formujte kuličky.

Buchty poklademe na pomoučněný vál, přikryjeme a necháme kynout minimálně 20 minut.

Buchty děláme na páře 20 minut (můžeme v napařovací misce nebo v sítku přikrytém gázou). Nebo je vařte v hrnci s vroucí osolenou vodou asi 7-10 minut.

Horké buchty pokapeme vanilkovou omáčkou a posypeme mákem, předem smíchaným s moučkovým cukrem.

Kam dál?

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Další články