Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

573
Sdílejte

Když těsto vykyne, položíme ho na pomoučenou pracovní desku, zformujeme do válečku, rozdělíme a nakrájíme na tucet stejných částí.

Každý kousek vytvarujte do koule a rozválejte. Do středu dáme lžíci švestkového povidla a podle chuti posypeme skořicí. Okraje těsta pevně spojte, aby se lepilo a mezi dlaněmi lehce formujte kuličky.

Buchty poklademe na pomoučněný vál, přikryjeme a necháme kynout minimálně 20 minut.

Buchty děláme na páře 20 minut (můžeme v napařovací misce nebo v sítku přikrytém gázou). Nebo je vařte v hrnci s vroucí osolenou vodou asi 7-10 minut.

Horké buchty pokapeme vanilkovou omáčkou a posypeme mákem, předem smíchaným s moučkovým cukrem.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články