Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

573
Sdílejte
NA PLNĚNÍ:
  • Švestková povidla
  • mletá skořice
NA VANILKOVOU OMÁČKU:
  • 350 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
K posypání:
  • mletý mák
  • moučkový cukr

Příprava:

Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, promícháme a ve středu uděláme prohlubeň.

Instantní droždí rozmícháme s trochou mléka, aby roztalo a přidáme lžičku cukru.

Ihned přidejte mouku. Potom přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, máslo, nastrouhanou citrónovou kůru nebo citrónový cukr a zbylé teplé mléko a utřeme hladké těsto (podle potřeby přidáme ještě trochu mouky).

Těsto necháme přikryté 30-40 minut na teplém místě.

Mezitím si připravte vanilkovou omáčku: na mírném ohni zahřejte mléko s vanilkovým cukrem až do varu.

V misce vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme trochu studeného mléka a vše dobře promícháme. Přidejte do horkého mléka a neustále míchejte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články