Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

523
Sdílejte
NA PLNĚNÍ:
  • Švestková povidla
  • mletá skořice
NA VANILKOVOU OMÁČKU:
  • 350 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
K posypání:
  • mletý mák
  • moučkový cukr

Příprava:

Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, promícháme a ve středu uděláme prohlubeň.

Instantní droždí rozmícháme s trochou mléka, aby roztalo a přidáme lžičku cukru.

Ihned přidejte mouku. Potom přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, máslo, nastrouhanou citrónovou kůru nebo citrónový cukr a zbylé teplé mléko a utřeme hladké těsto (podle potřeby přidáme ještě trochu mouky).

Těsto necháme přikryté 30-40 minut na teplém místě.

Mezitím si připravte vanilkovou omáčku: na mírném ohni zahřejte mléko s vanilkovým cukrem až do varu.

V misce vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme trochu studeného mléka a vše dobře promícháme. Přidejte do horkého mléka a neustále míchejte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články