Vlasta Burian, jeden z nejvýznamnějších českých komiků první republiky, byl známý nejen svým hereckým talentem, ale také svou vášní pro dobré jídlo. Jeho manželka Nina však měla na jeho stravování přísný dohled. I když Burian miloval českou a italskou kuchyni, musel se kvůli manželčiným požadavkům vzdát některých svých oblíbených pokrmů, včetně milované koprovky.Burianovi měli v letech 1937 až 1945 osobního kuchaře Jaromíra Trejbala, který byl jedním z nejlepších kuchařů své doby. Trejbal měl za úkol připravovat jídla, která byla nejen chutná, ale také zdravá a vyvážená. Manželka Nina pečlivě sledovala Burianovu váhu a jakýkoli přírůstek na váze mohl znamenat snížení Trejbalova platu. Kuchař, který dříve pracoval i v prestižním hotelu Ritz ve Francii, si vydělával na tehdejší dobu královský plat, ale musel se řídit přísnými pravidly.
Kam dál?
- Retro potraviny, které přežily dodnes a milují je pamětníci i jejich vnoučata: Májka, Tatranky a další…
- Jak po letech vypadají Holky z porcelánu? Havlovou znají všichni. Ale co ty ostatní? Poznali byste je?
- Odpadlík Lorenzo Lamas se nesmířil se stárnutím a zohyzdil se plastikami. Dnes byste ho nepoznali
- Narodili jsme se a prožili jsme: Každý, kdo je narozen v letech 1950 až 1980, si TOTO musí přečíst!