Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

395
Sdílejte

Dýňovo-cuketové placky chutnají lahodně teplé i studené. Mohou se podávat s řeckým jogurtem, česnekovou omáčkou, nebo i uzeným lososem.

Dýňovo-cuketové placky jsou skvělou alternativou k tradičním bramborovým plackám. Díky dýni a cuketě mají nižší obsah kalorií a zároveň poskytují více vitamínů a minerálů.

Jedná se o ideální řešení pro lidi, kteří pečují o svoji postavu a zároveň si chtějí pochutnat na chutném a sytém pokrmu.

Tato zelenina je také lehce stravitelná, díky čemuž jsou dýňovo-cuketové placky vhodné i pro lidi s citlivým žaludkem.

Díky tomu, že dýně je přirozeně sladká a cuketa je chuťově neutrální, nepotřebují mnoho koření, aby potěšili svojí vůní.

Můžete si je však libovolně obohatit přidáním oblíbených bylinek, koření či přísad, jako je strouhaný sýr, česnek nebo i chilli, pokud máte rádi výraznější chutě.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články