Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

332
Sdílejte

Dýňovo-cuketové placky chutnají lahodně teplé i studené. Mohou se podávat s řeckým jogurtem, česnekovou omáčkou, nebo i uzeným lososem.

Dýňovo-cuketové placky jsou skvělou alternativou k tradičním bramborovým plackám. Díky dýni a cuketě mají nižší obsah kalorií a zároveň poskytují více vitamínů a minerálů.

Jedná se o ideální řešení pro lidi, kteří pečují o svoji postavu a zároveň si chtějí pochutnat na chutném a sytém pokrmu.

Tato zelenina je také lehce stravitelná, díky čemuž jsou dýňovo-cuketové placky vhodné i pro lidi s citlivým žaludkem.

Díky tomu, že dýně je přirozeně sladká a cuketa je chuťově neutrální, nepotřebují mnoho koření, aby potěšili svojí vůní.

Můžete si je však libovolně obohatit přidáním oblíbených bylinek, koření či přísad, jako je strouhaný sýr, česnek nebo i chilli, pokud máte rádi výraznější chutě.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články