Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

358
Sdílejte

Ingredience:

  • 500 g dýně (oloupané a bez jadérek)
  • 1 střední cuketa
  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce přírodního jogurtu
  • 3 polévkové lžíce pšeničné mouky
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Způsob přípravy:

  1. Dýni oloupeme a zbavíme semínek. Potom jednu polovinu nastrouhejte na velkém struhadle a druhou polovinu na jemném struhadle. Dýni přendáme do misky.
  2. Na velké otvory na struhadle nastrouhejte i cuketu a opatrně vyždímejte přebytečnou vodu, aby byly palačinky křupavé. K dýni přidáme nastrouhanou cuketu.
  3. Přidejte vajíčko a přírodní jogurt k zelenině, poté vše dochuťte solí a pepřem. Postupně přidávejte pšeničnou mouku, míchejte, dokud nezískáte jednotnou hmotu.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej. Pomocí lžíce přidejte části těsta a vytvořte kulaté placky. Smažte je na středním ohni, dokud nebudou zlaté a křupavé z obou stran.
  5. Po usmažení placky ukládáme na plech vystlaný papírovou utěrkou, aby se odstranil přebytečný tuk.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články