Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

581
Sdílejte

Vše rozmixujeme do hladka, poté přendáme na pánev a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny, aby se odpařila přebytečná voda.

Hotový ajvar vložte do sklenic a pasterizujte, pokud ho chcete déle skladovat.

Proč se vyplatí jíst ajvar?

Ajvar je nejen výborným doplňkem jídel, ale také skutečnou pokladnicí zdraví. Jeho pravidelná konzumace:

  • posiluje cévy díky vysokému obsahu vitamínu C
  • pomáhá čistit játra od toxinů
  • podporuje obranyschopnost organismu
  • má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti
  • zlepšuje trávení

Navzdory mnoha výhodám není ivar v Polsku stále tak populární jako na Balkáně. Vyplatí se to změnit a zařadit do jídelníčku, o to víc, že ​​si jej můžete připravit sami nebo koupit hotový v obchodě za pár zlotých.

Vyzkoušejte tuto aromatickou pastu a přesvědčte se sami, jak úžasně působí na vaše tělo!

Kam dál?

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Oroszkrém (Ruský krém) je lahodná, vrstvená pochoutka s rumovými rozinkami, vanilkovým krémem a piškoty

Sladký dezert s Nutellou – hotový za chvíli!

Další články