Vše rozmixujeme do hladka, poté přendáme na pánev a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny, aby se odpařila přebytečná voda.
Hotový ajvar vložte do sklenic a pasterizujte, pokud ho chcete déle skladovat.
Proč se vyplatí jíst ajvar?
Ajvar je nejen výborným doplňkem jídel, ale také skutečnou pokladnicí zdraví. Jeho pravidelná konzumace:
- posiluje cévy díky vysokému obsahu vitamínu C
- pomáhá čistit játra od toxinů
- podporuje obranyschopnost organismu
- má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti
- zlepšuje trávení
Navzdory mnoha výhodám není ivar v Polsku stále tak populární jako na Balkáně. Vyplatí se to změnit a zařadit do jídelníčku, o to víc, že si jej můžete připravit sami nebo koupit hotový v obchodě za pár zlotých.
Vyzkoušejte tuto aromatickou pastu a přesvědčte se sami, jak úžasně působí na vaše tělo!