Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

662
Sdílejte

Vše rozmixujeme do hladka, poté přendáme na pánev a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny, aby se odpařila přebytečná voda.

Hotový ajvar vložte do sklenic a pasterizujte, pokud ho chcete déle skladovat.

Proč se vyplatí jíst ajvar?

Ajvar je nejen výborným doplňkem jídel, ale také skutečnou pokladnicí zdraví. Jeho pravidelná konzumace:

  • posiluje cévy díky vysokému obsahu vitamínu C
  • pomáhá čistit játra od toxinů
  • podporuje obranyschopnost organismu
  • má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti
  • zlepšuje trávení

Navzdory mnoha výhodám není ivar v Polsku stále tak populární jako na Balkáně. Vyplatí se to změnit a zařadit do jídelníčku, o to víc, že ​​si jej můžete připravit sami nebo koupit hotový v obchodě za pár zlotých.

Vyzkoušejte tuto aromatickou pastu a přesvědčte se sami, jak úžasně působí na vaše tělo!

Kam dál?

Nejlepší domácí chléb: 2 recepty, které si zamilujete!

Kefírové langoše – nadýchané těsto, které vydrží v chladničce několik dní

Jablečný vichr: Koláč, který zmizí ze stolu rychleji, než stihne vychladnout!

FIT salát plný chuti: Bez majonézy, bez zbytečných kalorií – ideální při dietě!

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Další články