Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

713
Sdílejte

Vše rozmixujeme do hladka, poté přendáme na pánev a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny, aby se odpařila přebytečná voda.

Hotový ajvar vložte do sklenic a pasterizujte, pokud ho chcete déle skladovat.

Proč se vyplatí jíst ajvar?

Ajvar je nejen výborným doplňkem jídel, ale také skutečnou pokladnicí zdraví. Jeho pravidelná konzumace:

  • posiluje cévy díky vysokému obsahu vitamínu C
  • pomáhá čistit játra od toxinů
  • podporuje obranyschopnost organismu
  • má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti
  • zlepšuje trávení

Navzdory mnoha výhodám není ivar v Polsku stále tak populární jako na Balkáně. Vyplatí se to změnit a zařadit do jídelníčku, o to víc, že ​​si jej můžete připravit sami nebo koupit hotový v obchodě za pár zlotých.

Vyzkoušejte tuto aromatickou pastu a přesvědčte se sami, jak úžasně působí na vaše tělo!

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články