Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

624
Sdílejte

Vše rozmixujeme do hladka, poté přendáme na pánev a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny, aby se odpařila přebytečná voda.

Hotový ajvar vložte do sklenic a pasterizujte, pokud ho chcete déle skladovat.

Proč se vyplatí jíst ajvar?

Ajvar je nejen výborným doplňkem jídel, ale také skutečnou pokladnicí zdraví. Jeho pravidelná konzumace:

  • posiluje cévy díky vysokému obsahu vitamínu C
  • pomáhá čistit játra od toxinů
  • podporuje obranyschopnost organismu
  • má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti
  • zlepšuje trávení

Navzdory mnoha výhodám není ivar v Polsku stále tak populární jako na Balkáně. Vyplatí se to změnit a zařadit do jídelníčku, o to víc, že ​​si jej můžete připravit sami nebo koupit hotový v obchodě za pár zlotých.

Vyzkoušejte tuto aromatickou pastu a přesvědčte se sami, jak úžasně působí na vaše tělo!

Kam dál?

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Další články