Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

539
Sdílejte

Posiluje cévy, reguluje krevní tlak a zabraňuje ateroskleróze. Navíc díky obsahu vlákniny podporuje trávicí systém a pomáhá při detoxikaci organizmu.

Pravidelná konzumace ajvaru je snadný způsob, jak posílit imunitu a zlepšit si celkovou pohodu.

Jak jíst ajvar? Možností je mnoho!

Ajvar je všestranný produkt, který lze využít mnoha způsoby. Skvěle se hodí jako příloha k masům, zejména při grilování. Dá se natřít na chléb, přidat do omáček nebo těstovin.

Hodí se ik zelenině a sýrům, díky čemuž je ideální ingrediencí pro zdravé pamlsky. A co víc, ajvar si můžete připravit sami doma.

Není to nic složitého a domácí verze bude ještě aromatičtější než ta, která je dostupná v obchodě. Vše, co potřebujete, je několik jednoduchých ingrediencí:

  • 4 červené papriky
  • 1 lilek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce vinného octa
  • sůl a pepř podle chuti

Domácí ajvar – recept krok za krokem

Papriky omyjeme, překrojíme na poloviny a zbavíme semínek. Lilek také překrojte na polovinu a nařežte slupku. Zeleninu dáme na pekáč a pečeme při 180 ° C asi 30 minut, dokud nezměkne a jemně zhnědne.

Po upečení zbavte papriky a lilků slupky a dužinu vložte do mísy. Přidáme nasekaný česnek, olivový olej, vinný ocet a pepř.

Kam dál?

Karamelové Toffifee kostky. Jednoduché řezy, nikdo vám nebude věřit, že jste je nekoupili v cukrárně!

Mrkvový koláč bez cukru. Ten musíte vyzkoušet

Jednoduchá a chutná čokoládová roláda

Krémový dort bez pečení a vajec: Příprava trvá jen 20 minut a jeho chuť si získá i ty největší labužníky

Jednoduchá tvarohová buchta s broskvemi!

Další články