Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

581
Sdílejte

Posiluje cévy, reguluje krevní tlak a zabraňuje ateroskleróze. Navíc díky obsahu vlákniny podporuje trávicí systém a pomáhá při detoxikaci organizmu.

Pravidelná konzumace ajvaru je snadný způsob, jak posílit imunitu a zlepšit si celkovou pohodu.

Jak jíst ajvar? Možností je mnoho!

Ajvar je všestranný produkt, který lze využít mnoha způsoby. Skvěle se hodí jako příloha k masům, zejména při grilování. Dá se natřít na chléb, přidat do omáček nebo těstovin.

Hodí se ik zelenině a sýrům, díky čemuž je ideální ingrediencí pro zdravé pamlsky. A co víc, ajvar si můžete připravit sami doma.

Není to nic složitého a domácí verze bude ještě aromatičtější než ta, která je dostupná v obchodě. Vše, co potřebujete, je několik jednoduchých ingrediencí:

  • 4 červené papriky
  • 1 lilek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce vinného octa
  • sůl a pepř podle chuti

Domácí ajvar – recept krok za krokem

Papriky omyjeme, překrojíme na poloviny a zbavíme semínek. Lilek také překrojte na polovinu a nařežte slupku. Zeleninu dáme na pekáč a pečeme při 180 ° C asi 30 minut, dokud nezměkne a jemně zhnědne.

Po upečení zbavte papriky a lilků slupky a dužinu vložte do mísy. Přidáme nasekaný česnek, olivový olej, vinný ocet a pepř.

Kam dál?

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Oroszkrém (Ruský krém) je lahodná, vrstvená pochoutka s rumovými rozinkami, vanilkovým krémem a piškoty

Sladký dezert s Nutellou – hotový za chvíli!

Další články