Oblíbená „ŠVÝCAŘSKÁ ROLÁDA“: Nechytají se na ni ani rolády z cukrárny!

1615
Sdílejte
  1. Následně vezměte plech a vystelte ho pečícím papírem. Vlijte do něj připravené těsto na roládu a rovnoměrně rozprostřete špachtlí. Dejte těsto péct do trouby na deset minut při 180 stupních Celsia.
  2. Ideální je, když 15 minut před pečením troubu předehřejete. Hotový ještě horký korpus vyklopte na mokrou utěrku a srolujte. Mezitím si připravte krém.
  3. Hořkou čokoládu si rozpusťte spolu se lžící smetany.
  4. Potom si vyšlehejte v míse smetanu do tuha a postupně do ní přidejte i rozpuštěnou hořkou čokoládu. Korpus poté rozmotejte a navrstvěte na něj čokoládovou nádivku.
  5. Opět srolujte a dejte zákusek na tácku vychladit do chladničky. Potřebovat bude ideálně několik hodin. Povrch role lze také přelít čokoládovou polevou, nebo si dopřát šlehačku na povrch!

Video recept:

Kam dál?

Kávové pokušení s mascarpone: Kuličky, které zmizí ze stolu rychlostí blesku!

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Další články