- Následně vezměte plech a vystelte ho pečícím papírem. Vlijte do něj připravené těsto na roládu a rovnoměrně rozprostřete špachtlí. Dejte těsto péct do trouby na deset minut při 180 stupních Celsia.
- Ideální je, když 15 minut před pečením troubu předehřejete. Hotový ještě horký korpus vyklopte na mokrou utěrku a srolujte. Mezitím si připravte krém.
- Hořkou čokoládu si rozpusťte spolu se lžící smetany.
- Potom si vyšlehejte v míse smetanu do tuha a postupně do ní přidejte i rozpuštěnou hořkou čokoládu. Korpus poté rozmotejte a navrstvěte na něj čokoládovou nádivku.
- Opět srolujte a dejte zákusek na tácku vychladit do chladničky. Potřebovat bude ideálně několik hodin. Povrch role lze také přelít čokoládovou polevou, nebo si dopřát šlehačku na povrch!
Video recept: