Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

969
Sdílejte

POSTUP:

  1. Brambory si nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Na Masové kuličky si v misce smícháme maso s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulkou, strouhanými bramborami a vše ochutíme solí a pepřem. Z masa formujeme kuličky.
  3. Na dno vymazané zapékací mísy navrstvíme brambory a na brambory masové kuličky.
  4. Mezi maso uložíme na poloviny překrojená cherry rajčátka. Nakonec si připravíme omáčku – smícháme v misce sýr, smetanu, mléko/sladkou smetanu a česnek. Tuto směs navrstvíme na vrch.
  5. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 50-60 minut. Doporučujeme péct pod alobalem a ten sundat až 15 minut před dopečením, abyste zabránili připálení sýra, ale zároveň získali pěkně zapečený povrch. Můžeme ozdobit bylinkami dle chuti.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články