Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!

1434
Sdílejte

Vaječné řízky byly kdysi běžným jídlem, ale dnes si je už jen málokdo pamatuje. Při hledání nápadu na bezmasou večeři naleznete stovky receptů na zeleninové řízky.Mezitím jsou ty vyrobeny z vařených vajec mnohem chutnější a stejně zdravé. Připravte je na rodinnou večeři, abyste se na chvíli vrátili v čase – do mládí vašich rodičů a prarodičů.Kdoví, možná se stanou trvalou součástí domácího repertoáru 🙂Vaječné řízky jsou připomínkou jednoduchosti a zdravotních výhod tradiční kuchyně. Jsou nenáročné na přípravu a zaujmou svojí všestranností.Mohou být hlavní složkou večeře nebo doplňkem sendviče. Jsou výživná a zdravá – vařená vejce jsou bohatá na vitamíny a dobré mastné kyseliny.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články