Evropská unie schválila používání mouky vyrobené z moučných červů. V jakých výrobcích ji budete moci nalézt?

435
Sdílejte

Výhradní právo na uvedení této mouky na trh získala francouzská společnost Nutri’Earth, která o schválení požádala již v roce 2019. Po několikaletém procesu byla její žádost letos schválena.

Podle dostupných informací bude možné tuto mouku používat v potravinách od 10. února. Evropská komise v poslední době výrazně zrychlila proces začleňování jedlého hmyzu do evropských jídelníčků, především jako alternativního zdroje bílkovin. EFSA v současnosti posuzuje i další žádosti týkající se potravin z jedlého hmyzu, například výrobků z cvrčka domácího nebo prášku z larev zavíječe moučného, známého také jako potravinový mol.

Kam dál?

Každý z nás žije tři životy. Chraňte si je a buďte opatrní, koho si do nich pouštíte

Podle průzkumu by v případě vojenského útoku na Českou republiku bylo ochotno bránit svou zemi se zbraní v ruce 28 procent lidí

EU přitvrzuje vůči Sheinu a Temu: Nebezpečné zboží z Číny ohrožuje zdraví i evropské podniky

Tragický osud: Ženu s dvojčaty srazilo auto. Jedno zemřelo na místě. Druhé o několik dní později v nemocnici. O dalšího syna už přišla před lety

Tento zvyk mají Češi obvykle v krvi. Je považován za projev slušnosti a základní hygieny. Ostatní hazardují se zdravím, tvrdí lékař

Další články