Evropská unie schválila používání mouky vyrobené z moučných červů. V jakých výrobcích ji budete moci nalézt?

350
Sdílejte

Výhradní právo na uvedení této mouky na trh získala francouzská společnost Nutri’Earth, která o schválení požádala již v roce 2019. Po několikaletém procesu byla její žádost letos schválena.

Podle dostupných informací bude možné tuto mouku používat v potravinách od 10. února. Evropská komise v poslední době výrazně zrychlila proces začleňování jedlého hmyzu do evropských jídelníčků, především jako alternativního zdroje bílkovin. EFSA v současnosti posuzuje i další žádosti týkající se potravin z jedlého hmyzu, například výrobků z cvrčka domácího nebo prášku z larev zavíječe moučného, známého také jako potravinový mol.

Kam dál?

U Neapole se zřítila kabina lanovky s pěti lidmi. Tři lidé po smrti, jeden se pohřešuje a jeden je vážně zraněný

Stavbyvedoucí Lukáš z Extrémních proměn po zhubnutí 119 kil šokuje rozchodem : Je potřeba vyměnit i partnerku, nemůže mi dát děti

Česká obchodní inspekce přitvrdila : Za falešné slevy padly rekordní pokuty, některé řetězce už upravují cenovky

Tragická nehoda v koloně před omezením na dálnici D2 u Brna : Tři mrtví včetně dítěte

Psycholožka o smrti matky oběti z fakulty: Nikomu nemůžete pomoci proti jeho vůli

Další články