Evropská unie schválila používání mouky vyrobené z moučných červů. V jakých výrobcích ji budete moci nalézt?

17
Sdílejte

Výhradní právo na uvedení této mouky na trh získala francouzská společnost Nutri’Earth, která o schválení požádala již v roce 2019. Po několikaletém procesu byla její žádost letos schválena.

Podle dostupných informací bude možné tuto mouku používat v potravinách od 10. února. Evropská komise v poslední době výrazně zrychlila proces začleňování jedlého hmyzu do evropských jídelníčků, především jako alternativního zdroje bílkovin. EFSA v současnosti posuzuje i další žádosti týkající se potravin z jedlého hmyzu, například výrobků z cvrčka domácího nebo prášku z larev zavíječe moučného, známého také jako potravinový mol.

Kam dál?

Lidé volají na linku 155 i kvůli receptu na léky. Část lidí nemá doma ani základní lékárničku

Gabriela z Výměny manželek oznámila, že čeká páté dítě! Otcem miminka je náhradní tatínek?

Moje žena mě opustila se 2 malými dcerami po 10 letech manželství kvůli bohatého chlapa! Později jsem ji potkal v supermarketu

V noci nikdy nenechávejte dveře této místnosti otevřené: Důvod je velmi důležitý!

U školy ve středošvédském městě Örebro se střílelo, pět zraněných

Další články