Evropská unie schválila používání mouky vyrobené z moučných červů. V jakých výrobcích ji budete moci nalézt?

561
Sdílejte

Výhradní právo na uvedení této mouky na trh získala francouzská společnost Nutri’Earth, která o schválení požádala již v roce 2019. Po několikaletém procesu byla její žádost letos schválena.

Podle dostupných informací bude možné tuto mouku používat v potravinách od 10. února. Evropská komise v poslední době výrazně zrychlila proces začleňování jedlého hmyzu do evropských jídelníčků, především jako alternativního zdroje bílkovin. EFSA v současnosti posuzuje i další žádosti týkající se potravin z jedlého hmyzu, například výrobků z cvrčka domácího nebo prášku z larev zavíječe moučného, známého také jako potravinový mol.

Kam dál?

TRAGÉDIE NA TÁBORSKU: Babičce při hlídání vypadl vnuk z okna a zemřel. Příbuzní chtěli přísnější trest, u Ústavního soudu neuspěli

Mladý Čech padl ve válce na Ukrajině! Rodina se o jeho smrti dozvěděla až po třech měsících

Tragický požár v Kozárovcích: Maminka a tři děti zemřeli v troskách domu! Čtvrté dítě uteklo bosé do tmy

„ŠÍLENÝ ÚTĚK ZA LETEM! Německá dvojice vběhla až na runway – teď jim hrozí trestní řízení!“

Tragédie v pečovatelském domě: Muž týdny marně upozorňoval na potíže. Zemřel s téměř deseti kilogramy výkalů v těle

Další články