Evropská unie schválila používání mouky vyrobené z moučných červů. V jakých výrobcích ji budete moci nalézt?

477
Sdílejte

Výhradní právo na uvedení této mouky na trh získala francouzská společnost Nutri’Earth, která o schválení požádala již v roce 2019. Po několikaletém procesu byla její žádost letos schválena.

Podle dostupných informací bude možné tuto mouku používat v potravinách od 10. února. Evropská komise v poslední době výrazně zrychlila proces začleňování jedlého hmyzu do evropských jídelníčků, především jako alternativního zdroje bílkovin. EFSA v současnosti posuzuje i další žádosti týkající se potravin z jedlého hmyzu, například výrobků z cvrčka domácího nebo prášku z larev zavíječe moučného, známého také jako potravinový mol.

Kam dál?

Pokuta až 50 000 za pohřbení psa na vlastní zahradě, nahlašují všímaví sousedé

Česká republika se rozhodla zdvojnásobit svou expertní pomoc Ukrajině

Podvod za miliony v hradecké základce?! Podezřelé účetní pohyby odhalil audit. Škola nakupovala i alkohol

Průměrná mzda v Česku vzrostla na 49 402 korun

Televize Prima oznámila, že zastavuje natáčení seriálu ZOO Nové začátky

Další články