Evropská unie nedávno schválila používání mouky vyrobené z moučných červů v potravinářském průmyslu. Toto rozhodnutí bylo přijato 20. ledna Evropskou komisí, která tak umožnila, aby se tento netradiční produkt mohl objevit v různých potravinách, jako jsou chleby, housky, těstoviny, koláče, zpracované bramborové produkty, sýry, mléčné výrobky nebo dokonce ovocné a zeleninové konzervy. Informaci přinesl web EuNews.Schválení se týká prášku vyrobeného z larev brouka potemníka moučného, který je ošetřen UV zářením. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) potvrdil, že tento produkt je za stanovených podmínek a při navrhovaných úrovních použití bezpečný pro lidskou konzumaci.
Kam dál?
- Hladovějící sibiřský husky pojídal kameny, aby přežil. Konečně dostane to, co si přeje…
- Tisíce lidí našli za stěračem kalhotky se vzkazem. Šlo o velmi povedenou reklamu
- Jak často byste měli mít pohlavní styk v manželství? Pokud je to méně než TOTO ČÍSLO, hrozí riziko rozvodu!
- Zchátralá Krejčířova Vila v Černošicích byla vydražena za 21,38 milionu korun.Kdo koupil ‚prokletou‘ vilu, se neví