Evropská unie nedávno schválila používání mouky vyrobené z moučných červů v potravinářském průmyslu. Toto rozhodnutí bylo přijato 20. ledna Evropskou komisí, která tak umožnila, aby se tento netradiční produkt mohl objevit v různých potravinách, jako jsou chleby, housky, těstoviny, koláče, zpracované bramborové produkty, sýry, mléčné výrobky nebo dokonce ovocné a zeleninové konzervy. Informaci přinesl web EuNews.Schválení se týká prášku vyrobeného z larev brouka potemníka moučného, který je ošetřen UV zářením. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) potvrdil, že tento produkt je za stanovených podmínek a při navrhovaných úrovních použití bezpečný pro lidskou konzumaci.
Kam dál?
- Pamatujme, že všichni máme anděla strážného. Pokud procházíte těžkým obdobím, je třeba se modlit tuto MODLITBU!
- Meteorologové už mají první představu o tom, jak by mohla vypadat nadcházející zima. Mrazy spustí oceánská anomálie
- Tříletý Martínek půl roku po podání genové terapie, dělá pokroky. Na léčbu se složily desítky Čechů
- 5 signálů, kterými s námi komunikují andělé. Toto by měl znát každý!








