Proto je velmi dobrá i pro lidi, kteří trpí cukrovkou. Podle klinické studie skořice může snižovat hladiny glukózy a cholesterolu u lidí trpících diabetickým onemocněním typu 2.
V tradiční čínské medicíně se používá skořice k přehřátí organismu. Skořice podporuje chuť k jídlu, snižuje krevní tlak, zlepšuje trávení, zažívací trakt zahřívá a stimuluje, zklidňuje koliky, nevolnosti a nadýmání.
Vzhledem k dezinfekčním a antibiotickým účinkům se využívá i jako prostředek proti nachlazení, kašli a chřipce. Příznivě působí iu žen, kterým zmírňuje menstruaci, ale i přechodové problémy.
NAUČTE SE, JAK JEJ PŘIPRAVIT A POUŽÍT:
INGREDIENCE:
- Několik kusů skořicových tyčinek
- Extra panenský olivový olej
- Skleněná nádoba se širokým hrdlem
ZPŮSOB PŘÍPRAVY:
Naplňte skleněnou nádobu kousky skořice. Přidejte olivový olej, dokud tyto kousky zcela nepokryje. Zavřete nádobu a umístěte ji na tři týdny na chladné a suché místo.
Pohárem denně alespoň dvakrát protřepejte, což je velmi důležité, aby se uvolnily aktivní složky skořice. Po třech týdnech olej přeceďte a přeneste do tmavé láhve.
Skladujte jej na chladném a suchém místě.