Recept na šampaňský dezert: Dokonalé spojení nadýchané piškoty, ovoce a želé!

511
Sdílejte
  1. Když je želé husté/ztuhlé, začneme připravovat hmotu. Želatinu nasypeme do sklenice a zalijeme 1/3 šálku studené vody, promícháme a necháme nabobtnat.
  2. Do misky nalijeme dobře vychlazenou smetanu, přidáme sýr mascarpone a moučkový cukr. Celé to vyšleháme do tuhé hmoty. Když je hmota vyšlehaná, želatinu zahřejeme na pár vteřin v mikrovlnné troubě, aby byla tekutá, musíme dávat pozor, aby se nerozvařila,
    do rozpuštěné želatiny přidáme polévkovou lžíci – dvě vyšlehané hmoty, prudce promícháme, vlijeme do smetany.
  3. Na upečené těsto natřeme polovinou hmoty, na hmotu poklademe broskve a potřeme ztužujícím želé. Želé nemůže být tekuté, protože se vsákne do hmoty a piškotů.
  4. Do zbylé poloviny hmoty přidáme kakao a krátce mícháme, dokud hmota není homogenní.
  5. Kakaovou hmotu dáme na odstáté želé a jemně ji rovnoměrně rozetřeme po celém těstě. Na těsto poklademe sušenky, přitiskneme je ke hmotě.
  6. Do hrníčku / misky rozdrobíme čokoládu, zalijeme ji mlékem a vložíme do mikrovlnné trouby, rozpuštěnou čokoládu mícháme, dokud nevznikne jednotná glazura. Koláč polijeme cik-caky a dáme na noc do chladničky.
Dobrou chuť!

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články