Recept na šampaňský dezert: Dokonalé spojení nadýchané piškoty, ovoce a želé!

460
Sdílejte
  1. Když je želé husté/ztuhlé, začneme připravovat hmotu. Želatinu nasypeme do sklenice a zalijeme 1/3 šálku studené vody, promícháme a necháme nabobtnat.
  2. Do misky nalijeme dobře vychlazenou smetanu, přidáme sýr mascarpone a moučkový cukr. Celé to vyšleháme do tuhé hmoty. Když je hmota vyšlehaná, želatinu zahřejeme na pár vteřin v mikrovlnné troubě, aby byla tekutá, musíme dávat pozor, aby se nerozvařila,
    do rozpuštěné želatiny přidáme polévkovou lžíci – dvě vyšlehané hmoty, prudce promícháme, vlijeme do smetany.
  3. Na upečené těsto natřeme polovinou hmoty, na hmotu poklademe broskve a potřeme ztužujícím želé. Želé nemůže být tekuté, protože se vsákne do hmoty a piškotů.
  4. Do zbylé poloviny hmoty přidáme kakao a krátce mícháme, dokud hmota není homogenní.
  5. Kakaovou hmotu dáme na odstáté želé a jemně ji rovnoměrně rozetřeme po celém těstě. Na těsto poklademe sušenky, přitiskneme je ke hmotě.
  6. Do hrníčku / misky rozdrobíme čokoládu, zalijeme ji mlékem a vložíme do mikrovlnné trouby, rozpuštěnou čokoládu mícháme, dokud nevznikne jednotná glazura. Koláč polijeme cik-caky a dáme na noc do chladničky.
Dobrou chuť!

Kam dál?

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Tortilla rolky: Rychlé a velmi chutné občerstvení, kterým ohromíte přátele i rodinu !

Další články