- Když je želé husté/ztuhlé, začneme připravovat hmotu. Želatinu nasypeme do sklenice a zalijeme 1/3 šálku studené vody, promícháme a necháme nabobtnat.
- Do misky nalijeme dobře vychlazenou smetanu, přidáme sýr mascarpone a moučkový cukr. Celé to vyšleháme do tuhé hmoty. Když je hmota vyšlehaná, želatinu zahřejeme na pár vteřin v mikrovlnné troubě, aby byla tekutá, musíme dávat pozor, aby se nerozvařila,
do rozpuštěné želatiny přidáme polévkovou lžíci – dvě vyšlehané hmoty, prudce promícháme, vlijeme do smetany.
- Na upečené těsto natřeme polovinou hmoty, na hmotu poklademe broskve a potřeme ztužujícím želé. Želé nemůže být tekuté, protože se vsákne do hmoty a piškotů.
- Do zbylé poloviny hmoty přidáme kakao a krátce mícháme, dokud hmota není homogenní.
- Kakaovou hmotu dáme na odstáté želé a jemně ji rovnoměrně rozetřeme po celém těstě. Na těsto poklademe sušenky, přitiskneme je ke hmotě.
- Do hrníčku / misky rozdrobíme čokoládu, zalijeme ji mlékem a vložíme do mikrovlnné trouby, rozpuštěnou čokoládu mícháme, dokud nevznikne jednotná glazura. Koláč polijeme cik-caky a dáme na noc do chladničky.
Dobrou chuť!
Další články