Stačí jen 15 minut a svařák bez alkoholu je hotový. Skvělá varianta pro těhotné či abstinenty

897
Sdílejte

Svařené víno, známé pod zkráceným názvem svařák, je jedním z nejoblíbenějších nápojů zimního období. Jeho vůně a chuť neodmyslitelně patří k vánočním trhům, zasněženým ulicím a večerům stráveným v teple domova. Co ale dělat, pokud se chcete vyhnout alkoholu, a přesto si chcete užít tento hřejivý nápoj? Řešením je nealkoholická varianta svařáku, která je ideální pro těhotné ženy, abstinenty nebo děti. Tento nápoj je nejen chutný, ale také zdravý a snadno připravitelný.

Historie svařeného vína

Svařené víno má své kořeny už ve starověkém Římě, kde bylo zvykem dochucovat víno různými druhy koření a bylinek. Římané věřili, že koření jako skořice, hřebíček nebo pepř má léčivé a dezinfekční vlastnosti.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články