Stačí jen 15 minut a svařák bez alkoholu je hotový. Skvělá varianta pro těhotné či abstinenty

834
Sdílejte

Svařené víno, známé pod zkráceným názvem svařák, je jedním z nejoblíbenějších nápojů zimního období. Jeho vůně a chuť neodmyslitelně patří k vánočním trhům, zasněženým ulicím a večerům stráveným v teple domova. Co ale dělat, pokud se chcete vyhnout alkoholu, a přesto si chcete užít tento hřejivý nápoj? Řešením je nealkoholická varianta svařáku, která je ideální pro těhotné ženy, abstinenty nebo děti. Tento nápoj je nejen chutný, ale také zdravý a snadno připravitelný.

Historie svařeného vína

Svařené víno má své kořeny už ve starověkém Římě, kde bylo zvykem dochucovat víno různými druhy koření a bylinek. Římané věřili, že koření jako skořice, hřebíček nebo pepř má léčivé a dezinfekční vlastnosti.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články