ONKOLOGOVÉ radí, abychom ihned omezili spotřebu těchto 8 potravin – protože nejvíce způsobují rakovinu!

25692
Sdílejte

5. Hydrogenované oleje

Rostlinné oleje se v procesu hydrogenace (ztužování) mění na jedy. Ztužené oleje sice déle vydrží, ale mají vyšší podíl škodlivých omega-6 a trans-tuků.

Malé množství omega-6 tuků ve správném poměru s omega-3 tuky mohou být zdravé. Je-li jich však příliš mnoho, dochází k poškozování buněk a nejvíce zvyšují riziko rakoviny kůže.

Trans-tuky zase zvyšují riziko rakoviny tlustého střeva, konečníku, prostaty a prsů. Namísto nich si raději zvolte kokosový, olivový nebo lněný olej.

6. Popcorn z mikrovlnky

Do kupovaného popkornu se často přidává chemická látka, která má za úkol dodat popkornu jeho typickou máslovou chuť a vůni. Jedná se však o nebezpečný toxin.

Lidé, kteří jsou vystaveni této látce, mívají vyšší šance rozvoje dýchacích potíží a poškození plic.

Z obalu se také uvolňuje kyselina perfluorooktanová (PFOA), která způsobuje rakovinu ledvin, močového měchýře, prostaty a jater.

Studie dokonce zjistily, že může vyvolávat u žen neplodnost, nemluvě o tom, že množství dnes prodávaného popkornu je vyrobeno z geneticky modifikované kukuřice.

7. Ryby z farmy

Divoce žijící ryby jsou pro naše zdraví jednoznačně prospěšné. To už ovšem neplatí o rybách chovaných na farmách jako jsou převážně lososy, tilapie a mnohé další druhy.

Magazín Science (Věda)  provedl studii, která zjistila, že v lososech z farmy se nachází příliš mnoho karcinogenů. Jde hlavně o dioxiny, rtuť, toxafen, zpomalovače hoření či dokonce polychlorované bifenyly.

Při koupi ryb se snažte kupovat takové, které pocházejí z lovu na volném moři, ideální z oblastí, které nejsou známy svým silným znečištěním.

8. Bramborové lupínky

Bramborové lupínky se vyrábějí při vysokých teplotách, které vytvářejí látku akrylamid – známý karcinogen.

Mezinárodní žurnál onkologie  uvádí, že akrylamid je zodpovědný za rakovinu vaječníků, prostaty, prsu a rakoviny trávicích orgánů.

Kromě toho jsou bramborové lupínky plné tuků a soli, které přispívají ke vzniku obezity a vysokého krevního tlaku.

Místo kupovaných lupínků si vyrobte vlastní, které  před upražením na chvíli namočíte do slané vody .

Jedná se o nově objevený způsob, který výrazně snižuje tvorbu akrylamidu.

Sdílejte tyto užitečné informace i se svými přáteli!

Kam dál?

Imunolog odhalil, který vitamín nás nejlépe chrání před viry: Většina ho přehlíží, ale právě on hlídá naše zdraví

Nespíte dost? Tělo rychleji stárne a hrozí nemoci. Dospávání o víkendu problém nevyřeší, varují odborníci

Co (ne)jíst po šedesátce? Potraviny, které nesvědčí vašemu mozku!

Nechápala jsem, proč nemůžu usnout, mám pořád špatnou náladu a bolí mě hlava. Když mi lékař doporučil TOTO, všechny příznaky zmizely

Vědci varují: Tento běžně používaný lék, může mírně zvyšovat riziko rakoviny!

Další články