Způsob přípravy:
- Do velkého hrnce nalijte 4 litry vody. Přidejte pepř: bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Přidáme na kostičky nakrájené maso, mrkev, petržel, cibuli a třezalku.
- Vařte na mírném ohni asi 1,5–2 hodiny, dokud všechny ingredience nezměknou. Po uvaření maso se zeleninou přecedíme a pečivo namočíme do vývaru.
- Maso, zeleninu a okapané pečivo propasírujeme přes mlýnek – nejlépe třikrát, abychom získali jednotnou hmotu. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a žloutky.
- Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh a poté je jemně vmícháme do směsi. Díky tomu bude paštika nadýchanější.
- Směs nalijeme do dortových forem, vrch uhladíme a ozdobíme bobkovými listy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° C asi 90 minut.
- Po upečení nechte paštiku v troubě vychladnout a poté ji vložte na několik hodin do chladničky, aby získala správnou konzistenci.
Když ji položím na stůl, všichni po ní sáhnou. 😊👌