Každý rok na Vánoce dělám 3 kg paštiky. Je tak dobrá, že každý po ní sáhne

1087
Sdílejte

Způsob přípravy:

  1. Do velkého hrnce nalijte 4 litry vody. Přidejte pepř: bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Přidáme na kostičky nakrájené maso, mrkev, petržel, cibuli a třezalku.
  2. Vařte na mírném ohni asi 1,5–2 hodiny, dokud všechny ingredience nezměknou. Po uvaření maso se zeleninou přecedíme a pečivo namočíme do vývaru.
  3. Maso, zeleninu a okapané pečivo propasírujeme přes mlýnek – nejlépe třikrát, abychom získali jednotnou hmotu. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a žloutky.
  4. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh a poté je jemně vmícháme do směsi. Díky tomu bude paštika nadýchanější.
  5. Směs nalijeme do dortových forem, vrch uhladíme a ozdobíme bobkovými listy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° C asi 90 minut.
  6. Po upečení nechte paštiku v troubě vychladnout a poté ji vložte na několik hodin do chladničky, aby získala správnou konzistenci.

Když ji položím na stůl, všichni po ní sáhnou. 😊👌

Přejeme dobrou chuť.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články