Každoročně připravím až 3 kilogramy této speciality – stačí to pro celou rodinu a něco z toho vždy skončí v balíčcích pro hosty, jelikož její jedinečné chuti neodolá nikdo.
Recept na paštiku, která se vždy vydaří
Tajemstvím dokonalé paštiky je správný výběr surovin a trpělivost při přípravě. Používám tři druhy masa: vepřové, hovězí a drůbeží.
Díky tomu má paštika bohatou, pestrou chuť a sametovou konzistenci. Nezbytným prvkem je i čerstvá zelenina, jako je mrkev, petržel a cibule, která jí dodává lehkost a zvýrazní její vůni.
Ingredience:
- 700 g vepřového masa (např. krkovička),
- 500 g hovězího masa (např. stehno),
- 2 kuřecí stehna,
- 250 g syrové slaniny nebo jater,
- 2 mrkve,
- 1 petržel (kořen),
- 1 cibule,
- 4 bobkové listy,
- 8 kuliček z nového pepře,
- 6 kuliček černého pepře,
- 2 polévkové lžíce nasekaného třezalky,
- 2 lžičky soli,
- 1/2 lžičky muškátového oříšku,
- 1/2 lžičky kmínu,
- 1/3 lžičky sladké papriky,
- Špetka feferonky,
- 1 druh pečiva (např. kaiserka),
- 3 vejce,
- 1 stroužek česneku.