Každý rok na Vánoce dělám 3 kg paštiky. Je tak dobrá, že každý po ní sáhne

321
Sdílejte

Každoročně připravím až 3 kilogramy této speciality – stačí to pro celou rodinu a něco z toho vždy skončí v balíčcích pro hosty, jelikož její jedinečné chuti neodolá nikdo.

Recept na paštiku, která se vždy vydaří

Tajemstvím dokonalé paštiky je správný výběr surovin a trpělivost při přípravě. Používám tři druhy masa: vepřové, hovězí a drůbeží.

Díky tomu má paštika bohatou, pestrou chuť a sametovou konzistenci. Nezbytným prvkem je i čerstvá zelenina, jako je mrkev, petržel a cibule, která jí dodává lehkost a zvýrazní její vůni.

Ingredience:

  • 700 g vepřového masa (např. krkovička),
  • 500 g hovězího masa (např. stehno),
  • 2 kuřecí stehna,
  • 250 g syrové slaniny nebo jater,
  • 2 mrkve,
  • 1 petržel (kořen),
  • 1 cibule,
  • 4 bobkové listy,
  • 8 kuliček z nového pepře,
  • 6 kuliček černého pepře,
  • 2 polévkové lžíce nasekaného třezalky,
  • 2 lžičky soli,
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku,
  • 1/2 lžičky kmínu,
  • 1/3 lžičky sladké papriky,
  • Špetka feferonky,
  • 1 druh pečiva (např. kaiserka),
  • 3 vejce,
  • 1 stroužek česneku.

Kam dál?

Nevyhazujte starší chléb! Naučíme vás recept, který si zamilujete vy i každá vaše návštěva

Francouzský krémeš z listového těsta! LEHKÁ PŘÍPRAVA a lahodná chuť!

Tento salát dělám vždy na svátky. Je to rychlé, krásně to vypadá a chutná úžasně!

Neodolatelné, domácí buchty plněné marmeládou: Tradiční chuť, která pohladí duši i žaludek!

Stačí jen 15 minut a svařák bez alkoholu je hotový. Skvělá varianta pro těhotné či abstinenty

Další články