Každý rok na Vánoce dělám 3 kg paštiky. Je tak dobrá, že každý po ní sáhne

1112
Sdílejte

Každoročně připravím až 3 kilogramy této speciality – stačí to pro celou rodinu a něco z toho vždy skončí v balíčcích pro hosty, jelikož její jedinečné chuti neodolá nikdo.

Recept na paštiku, která se vždy vydaří

Tajemstvím dokonalé paštiky je správný výběr surovin a trpělivost při přípravě. Používám tři druhy masa: vepřové, hovězí a drůbeží.

Díky tomu má paštika bohatou, pestrou chuť a sametovou konzistenci. Nezbytným prvkem je i čerstvá zelenina, jako je mrkev, petržel a cibule, která jí dodává lehkost a zvýrazní její vůni.

Ingredience:

  • 700 g vepřového masa (např. krkovička),
  • 500 g hovězího masa (např. stehno),
  • 2 kuřecí stehna,
  • 250 g syrové slaniny nebo jater,
  • 2 mrkve,
  • 1 petržel (kořen),
  • 1 cibule,
  • 4 bobkové listy,
  • 8 kuliček z nového pepře,
  • 6 kuliček černého pepře,
  • 2 polévkové lžíce nasekaného třezalky,
  • 2 lžičky soli,
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku,
  • 1/2 lžičky kmínu,
  • 1/3 lžičky sladké papriky,
  • Špetka feferonky,
  • 1 druh pečiva (např. kaiserka),
  • 3 vejce,
  • 1 stroužek česneku.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články