Francouzský krémeš z listového těsta! LEHKÁ PŘÍPRAVA a lahodná chuť!

804
Sdílejte

Postup:

  1. Připravíme si pečící plech o velikosti 36 x 24 cm. Listové těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme ho do požadované velikosti. Obě těsta upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Nezapomeneme těsto popíchat vidličkou, aby se nám nenafouklo.
  2. Nejprve si připravíme polevu na vrch: Ke kávě přidáme teplé mléko a mícháním kávu rozpustíme. Dáme do hrnce, přidáme cukr a na mírném ohni za stálého míchání krátce povaříme – cca 8-10 minut – připravíme karamel.
  3. Odstraníme z tepla, vmícháme máslo a rychlými pohyby vařečkou máslo rozpustíme a hmotu důkladně utřeme. Chvíli počkáme, až dostaneme krémový karamel a navrstvíme na jeden upečený plát těsta, který následně nakrájíme na kostičky.
  4. Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky utřeme s cukrem (150 g), přidáme mouku, vnitřek vanilky a přilijeme 200 ml mléka. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky. 700 ml mléka dáme ohřát na oheň, přidáme rozetřenou žloutkovou hmotu a uvaříme hustý pudink.
  5. Ve zbývajícím mléce – 100 ml si připravíme želatinu podle návodu na obalu. Připravenou želatinu přidáme do vyšlehaného sněhu z vaječných bílků a 150 g cukru. Takto připravené vaječné bílky vmícháme ho horké husté žloutkové hmoty a spojíme.
  6. Ještě teplý krém navrstvíme na upečený plát listového těsta a pěkně uhladíme. Necháme pořádně vychladnout.
  7. Smetanu ke šlehání utřeme s cukrem a ztužovačem do krémové šlehačky, kterou navrstvíme na krém. Hezky uhladíme a položíme druhý plát těsta, který jsme na začátku polili polevou. Necháme ztuhnout, nakrájíme na úhledné řezy a podáváme.

Kam dál?

Tento salát dělám vždy na svátky. Je to rychlé, krásně to vypadá a chutná úžasně!

Neodolatelné, domácí buchty plněné marmeládou: Tradiční chuť, která pohladí duši i žaludek!

Stačí jen 15 minut a svařák bez alkoholu je hotový. Skvělá varianta pro těhotné či abstinenty

Vánoční dezert za 10 minut! BEZ PEČENÍ!

Nepřekonatelná dobrota na topinky: Ta nejlepší domácí papriková pomazánka s česnekem!

Další články